Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovensku záleží na fungovaní schengenu, podľa Šutaja Eštoka je dôležitá vízová politika

Podľa ministra vnútra je nevyhnutné vytvárať tlak na tretie krajiny, aby si svoju vízovú politiku zosúladili s vízovou politikou členských štátov. 
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 (SITA.sk) – Riadne fungovanie schengenu, posilnenie ochrany vonkajších hraníc a efektívne návraty migrantov sú priority, ktoré Slovenská republika dlhodobo presadzuje na európskej úrovni. Na rokovaní Rady ministrov pre vnútorné záležitosti v Luxemburgu to zdôraznil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Zároveň sme podľa ministra otvorení aj inovatívnym prístupom vrátane možnosti využívať extrateritoriálne centrá na spracovanie žiadostí o azyl mimo Európskej únie.

Na dobré fungovanie schengenského priestoru má dôležitý vplyv vízová politika, pričom je podľa ministra vnútra nevyhnutné vytvárať tlak na tretie krajiny, hlavne krajiny západného Balkánu, aby si svoju vízovú politiku zosúladili s vízovou politikou členských štátov. Opätovné zavedenie kontrol na vnútorných hraniciach by malo podľa neho zostať iba krajným riešením.

Šutaj Eštok zároveň partnerov informoval o súčasnej situácii z pohľadu sekundárnej tranzitnej migrácie na území SR, ktorá medziročne klesla.

Na východnej hranici so Slovenskom je situácia aktuálne pokojná. Spoločné hliadky na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici sú účinnou prevenciou nielen nelegálnej migrácie, ale aj cezhraničnej trestnej činnosti,” informovalo ministerstvo vnútra.

Viac k témam: Azyl, Migrácia, Minister vnútra SR, Schengenský priestor
Zdroj: SITA.sk – Slovensku záleží na fungovaní schengenu, podľa Šutaja Eštoka je dôležitá vízová politika © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie