Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Slovenský prezident Pellegrini přijel na Pražský hrad. S Pavlem řeší vzájemné vztahy zemí

Pellegrini ve středu ráno zahájil návštěvu Česka uctěním památky obětí střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha. Loni 21. prosince tam přišlo o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti a pedagogové, 25 lidí bylo zraněno. Položil věnec k dočasnému pomníku, který zástupci univerzity představili minulý pátek. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pochybila policie, mlžili […]
Menej ako 1 min. min.

Pellegrini ve středu ráno zahájil návštěvu Česka uctěním památky obětí střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha. Loni 21. prosince tam přišlo o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti a pedagogové, 25 lidí bylo zraněno. Položil věnec k dočasnému pomníku, který zástupci univerzity představili minulý pátek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pochybila policie, mlžili politici? Poslance čeká bouřlivé jednání o střelbě na fakultě

Odpoledne se Pellegrini sejde s premiérem Petrem Fialou (ODS), se šéfkou Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) a s prvním místopředsedou Senátu Jiřím Drahošem (za STAN). V programu má i schůzku s bývalým prezidentem Milošem Zemanem, který ho podpořil v kampani a v Bratislavě se zúčastnil jeho nedávné inaugurace, stejně jako expremiér a bratislavský rodák Andrej Babiš (ANO).

Český kabinet letos v březnu pozastavil mezivládní konzultace kvůli rozdílným názorům na klíčová témata zahraniční politiky. Projevují se hlavně ve vztahu k Ukrajině, která se už déle než dva roky brání ruské vojenské invazi. Obnovení mezivládních konzultací se slovenským kabinetem není podle Fialy na pořadu dne. I kvůli zdravotnímu stavu premiéra Roberta Fica by byly takové úvahy předčasné, řekl v úterý premiér.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zdraží služby operátorů? Provozovatelé mobilních sítí brojí proti přísné novele zákona

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie