Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Smer hodnotí voľby: Väčšinu získali národné a konzervatívne sily. Občania zadali jasnú objednávku na zmenu

Najsilnejšia vládna strana Smer v reakcii na eurovoľby tvrdí, že rešpektuje ich výsledok a gratuluje víťazovi, ktorý je líder opozície Progresívne Slovensko. To podľa neoficiálnych výsledkov získalo takmer 28 percent hlasov, Smer bol druhý s 25 percentami. Eurovoľby online: Neoficiálne výsledky ukazujú výhru PS. V Európe majú zatiaľ navrch ľudovci “Zo Slovenska sme do Bruselu […]
Menej ako 1 min. min.

Najsilnejšia vládna strana Smer v reakcii na eurovoľby tvrdí, že rešpektuje ich výsledok a gratuluje víťazovi, ktorý je líder opozície Progresívne Slovensko. To podľa neoficiálnych výsledkov získalo takmer 28 percent hlasov, Smer bol druhý s 25 percentami.

Eurovoľby online: Neoficiálne výsledky ukazujú výhru PS. V Európe majú zatiaľ navrch ľudovci

“Zo Slovenska sme do Bruselu vyslali jasný signál, keď väčšinu získali poslanci národných a konzervatívnych politických síl. Občania zadali jasnú objednávku na zmenu politiky EÚ, keď pri rekordnej účasti väčšinovo odmietli prístup EÚ k vojne na Ukrajine, posielaniu zbraní a progresívnej ideológii v podobe Green Dealu a popierania tradičných hodnôt,” hodnotí výsledok Smer.

Strana zároveň ďakuje svojim voličom a konštatuje, že jej kandidáti dosiahli historicky najsilnejší výsledok. Ide podľa nej o potvrdenie mandátu vlády “na suverénnu zahraničnú politiku v prospech všetkých občanov”.

Účasť v eurovoľbách bola historická. Aký je dôvod, že Progresívne Slovensko porazilo Smer, objasňuje expert

PS podľa neoficiálnych výsledkov vyhralo voľby do Európskeho parlamentu so ziskom 27,81 percenta hlasov a obsadí šesť z 15 slovenských mandátov. Za ňou nasleduje Smer, ktorému odovzdalo hlas 24,76 percenta voličov a voličiek a získa päť mandátov. Hranicu piatich percent – potrebnú na zisk poslaneckého mandátu – prekonali taktiež strany Republika (12,53 percenta), Hlas (7,18 percenta) a KDH (7,15 percenta).

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie