Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte do misky niekoľko kvapiek. Bude taká tuhá, že sa nepohne

29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstsock/MaraZe). Každý miluje želé s ovocím a šľahačkou. Na letný dezert nie je nič chutnejšie a každá hostiteľka vie, že získať dokonalý biely obláčik nie je najľahšie. Mnohí ľudia robia základné chyby a výsledkom je, že zákusky nevychádzajú tak, ako očakávame. Každý miluje šľahačku, či už s ovocím a […]
Menej ako 1 min. min.

29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstsock/MaraZe).

Každý miluje želé s ovocím a šľahačkou. Na letný dezert nie je nič chutnejšie a každá hostiteľka vie, že získať dokonalý biely obláčik nie je najľahšie. Mnohí ľudia robia základné chyby a výsledkom je, že zákusky nevychádzajú tak, ako očakávame.

Každý miluje šľahačku, či už s ovocím a želé, na koláči alebo len tak.
Foto: shutterstsock/MaraZe

Základné chyby pri jej príprave nás môžu odradiť a viesť k tomu, že výzvu neprijmeme a kúpime si hotový výrobok z obchodu, ktorý sa kvalitou a chuťou nemôže rovnať vlastnoručne pripravenej šľahačke.

Najčastejšie chyby pri šľahaní smotany. 33% smotana nezaručí úspech, ak urobíme tieto chyby

Ak chceme úspešne vyšľahať smotanu, musíme sa vyvarovať určitých chýb. Existuje niekoľko vecí, na ktoré musíme dbať, aby bola nadýchaná, ľahká a chutná.

Nízke percento tuku v smotane. Na šľahanie sú vhodné len smotany, ktoré majú viac ako 30 % tuku, najlepšie 33%.

Príliš vysoká teplota. Musíme pamätať na to, že smotana by mala byť vychladená v chladničke aspoň 24 hodín. V opačnom prípade nemáme šancu, na nadýchaný, sladký obláčik.

Použitie obyčajného cukru. Obľúbený cukor v kryštálikoch nebude pri šľahaní smotany fungovať. Ak použijeme prášok, konzistencia zostane hladká a bez hrudiek.

Používanie nevhodného zariadenia a náčinia. Nezabudnite, že pri šľahaní smotana zväčší svoj objem najmenej trikrát, preto musíte použiť vhodnú misu. Najlepšie bude fungovať sklenená alebo kovová miska. Použite mixér s vysokými otáčkami. Zvýši sa tak náš komfort a skráti sa čas šľahania.

Dokonale nadýchaná šľahačka premení vašu rannú kávu. Vyrobíte si ju za chvíľku.
Foto: shutterstock/New Africa

Čo je potrebné urobiť, aby ste smotanu vyšľahali správne? Pridajte niekoľko kvapiek a je to hotové

Neexistuje jednoduchší trik, ktorý by vám uľahčil proces šľahania smotany. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať počas miešania niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Nielenže mierne zvýrazní chuť, ale urýchli aj proces hustnutia.

Ak radi pečiete koláče a šľahačka z nich často steká, existuje na to skvelý patent. Stačí, ak predtým rozpustíte trochu želatíny v horúcej vode a počkáte, kým vychladne. Nalejte ju do zmesi počas záverečnej fázy šľahania a môžete zdobiť svoje pečivo.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Urobila som dokonalé palacinkové cesto, pretože som skombinovala tieto dve prísady. Nejem žiadne iné

Tento jablkový koláč je majstrovské dielo. Bez miesenia urobíte najlepší koláč

The post Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte do misky niekoľko kvapiek. Bude taká tuhá, že sa nepohne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie