Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Smrt Hrušky hluboce zasáhla jeho kolegy. Geniální herec i člověk, vzpomíná Pecháčková a další

„Martine, nemůžu tomu uvěřit, hledám slova... Děkuji ti za tebe... jako geniálního profesora, herce, ale hlavně člověka! Nechť je ti země lehká,“ napsala hvězda seriálu ZOO Michaela Pecháčková na sociální síti Instagram. ČTĚTE TAKÉ: Chalupu Evy Pilarové koupila za 10 milionů Alice Nellis. Jak kouzelné bydlení vypadá? „Nenacházím slova. Martin byl můj první herecký tatínek v Jihočeském divadle,“ […]
Menej ako 1 min. min.

„Martine, nemůžu tomu uvěřit, hledám slova… Děkuji ti za tebe… jako geniálního profesora, herce, ale hlavně člověka! Nechť je ti země lehká,“ napsala hvězda seriálu ZOO Michaela Pecháčková na sociální síti Instagram.

ČTĚTE TAKÉ: Chalupu Evy Pilarové koupila za 10 milionů Alice Nellis. Jak kouzelné bydlení vypadá?

„Nenacházím slova. Martin byl můj první herecký tatínek v Jihočeském divadle,“ přidala se i herečka Kamila Janovičová, známá například z pohádky Tajemství staré bambitky. „Byl to skvělý herec, kolega, a hlavně laskavý člověk,“ dodala na Instagramu.

Vzpomínku na herce přidal i herec René Šmotek. „Před chvílí jsem se dozvěděl, že zemřel vynikající člověk, bezvadný herec a skvělý kamarád Martin Hruška. Vzpomínám na chvíle strávené s ním na jevišti Jihočeského divadla a na Otáčivém hledišti,“ napsal na Facebooku a přidal sérii fotek z vystoupení.

A fotografie sdílel na Facebooku i herec Divadla pod Palmovkou Zdeněk Kupka: „Navždy odletěl můj letitý parťák a zlatý kluk Martin Hruška. Skvělý herec, skvělý táta, a hlavně skvělý chlap. Budeš tu chybět, kamaráde. Moc,“ poznamenal.

O smrti herce informoval na sociálních sítích hercův kolega Michal Lang. Příčina smrti zatím není jasná, spekuluje se o infarktu.

Zesnulý herec studoval na Pražské konzervatoři, kterou absolvoval v roce 1987. Mimo jiné se věnoval i oboru divadelní věda na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Svou divadelní kariéru zahájil v souboru v Karlových Varech. V roce 1993 však změnil angažmá a přesídlil do rodných Českých Budějovic, a to na prkna Jihočeského divadla. Během svého působení v činohře ztvárnil přibližně padesát rolí, na kontě měl i pět režií. Kromě vystupování se věnoval i pedagogické činnosti na českobudějovické konzervatoři, uvedlo divadlo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak točím, je to jako když do domečku hodíš bombu, říká Ramba. Bez mamky bych chodila nahá

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie