Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Smrt na dostizích: Britská jezdkyně upadla na překážce i s koněm. Lékaři jí nedokázali pomoci

Sedmatřicetiletá britská jezdkyně Georgie Campbellová a její kůň Global Quest se účastnili čtyřdenních závodů, které se konaly v anglickém Devonu. Soutěžili v disciplíně cross-country a při přeskoku klády se zřítili do vody. Na místo okamžitě dorazili zdravotníci, ale jezdkyni se přes veškerou snahu nepodařilo zachránit, napsal zpravodajský web Reuters. ČTĚTE TAKÉ: Putovní kocour s průkazem původu: Rýma ho málem […]
Menej ako 1 min. min.

Sedmatřicetiletá britská jezdkyně Georgie Campbellová a její kůň Global Quest se účastnili čtyřdenních závodů, které se konaly v anglickém Devonu. Soutěžili v disciplíně cross-country a při přeskoku klády se zřítili do vody. Na místo okamžitě dorazili zdravotníci, ale jezdkyni se přes veškerou snahu nepodařilo zachránit, napsal zpravodajský web Reuters.

ČTĚTE TAKÉ: Putovní kocour s průkazem původu: Rýma ho málem stála život, útočiště našel v azylu

Závod byl následně přerušen. „S hlubokou lítostí oznamujeme, že Georgie Campbellová utrpěla v neděli 26. května 2024 smrtelnou nehodu při soutěži na Bicton International Horse Trials v Devonu v Anglii,“ uvedla organizace British Eventing, pod kterou na ostrovech dostihový sport spadá.

Veterináři vyšetřili i jejího koně, ale nenašli žádná zranění, a tak se mohl, jak napsal deník The Mirror, vrátit zase do stáje. Jak ke smrtelné nehodě došlo, není jasné. „Abychom respektovali soukromí rodiny v této nesmírně těžké a smutné době, nebudeme sdělovat žádné další podrobnosti,“ komentoval událost British Eventing.

Georgie se od dětství věnovala vrcholovému jezdectví v rodném hrabství Kent. Během dospívání se dostala do užšího výběru britského juniorského týmu a v roce 2009 se zúčastnila prestižního pětihvězdičkového závodu. Několikrát se objevila v týmu Velké Británie v Poháru národů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mistři. Češi vybojovali zlato na domácím mistrovství světa, rozhodl Pastrňák

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie