Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Smutek v Hollywoodu. Zemřel ikonický režisér, objevil Jacka Nicholsona či Roberta De Nira

Corman režíroval či produkoval například Jámu a kyvadlo (1961), Zánik domu Usherů (1960), Předčasný pohřeb (1962) nebo Útok krabích monster (1957). Jako producent svým režisérům mnohdy přiděloval miniaturní rozpočty i krátký čas na dokončení filmu, někdy například jen pět dní, píše agentura AP. Jedním z nich byl Ron Howard, který později za svou Čistou duši […]
Menej ako 1 min. min.

Corman režíroval či produkoval například Jámu a kyvadlo (1961), Zánik domu Usherů (1960), Předčasný pohřeb (1962) nebo Útok krabích monster (1957). Jako producent svým režisérům mnohdy přiděloval miniaturní rozpočty i krátký čas na dokončení filmu, někdy například jen pět dní, píše agentura AP. Jedním z nich byl Ron Howard, který později za svou Čistou duši (2001) získal Oscara za nejlepší režii. Howard při natáčení v roce 1977 Cormana prosil o jeden natáčecí den navíc. „Rone, můžeš se vrátit, jestli chceš, ale nikdo jiný tu už nebude,“ odpověděl mu Corman.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Příčina smrti herečky Postlerové? Stěžovala si na těžký postcovidový syndrom

„K natáčení s malým rozpočtem se váže mnoho omezení, ale má i své výhody,“ popsal Corman v rozhovoru pro dokument v roce 2007, píše AP. „Můžete víc hazardovat, víc experimentovat. Musíte hledat kreativnější způsoby, jak vyřešit problém nebo jak představit nápad,“ dodal producent.

Corman zemřel 9. května ve svém domě v Santa Monice v Kalifornii.

„Jeho filmy byly revoluční, obrazoborecké a zachycovaly ducha doby. Když jsme se ho ptali, jak by ctěl, aby si ho lidé pamatovali, odvětil: ‚Byl jsem filmař, prostě tak‘,“ uvedla rodina v prohlášení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jsem tak trochu „mišuge“, řekla Vondráčková. Ráda si čtu slovníky a učím se nové role

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie