Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Smutná zpráva z Norska: Čech zemřel při raftingu v oblíbené řece, ve vodě strávil 15 minut

O středeční nehodě informovala řada norských médií, národnost oběti ale nesdělila. Norská veřejnoprávní televize NRK uvedla, že muže se po převrácení raftu podařilo vytáhnout na břeh, kde mu byla poskytnuta první pomoc, jeho život se ale již nepovedlo zachránit. ČTĚTE TAKÉ: Děsivá srážka tramvají v Rusku. Záběry ukazují, jak lidé vypadávali do silnice pod kola aut […]
Menej ako 1 min. min.

O středeční nehodě informovala řada norských médií, národnost oběti ale nesdělila. Norská veřejnoprávní televize NRK uvedla, že muže se po převrácení raftu podařilo vytáhnout na břeh, kde mu byla poskytnuta první pomoc, jeho život se ale již nepovedlo zachránit.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá srážka tramvají v Rusku. Záběry ukazují, jak lidé vypadávali do silnice pod kola aut

Podle norské policie strávil ve vodě více než 15 minut. V oblasti bylo tou dobou kolem sedmi stupňů Celsia a pršelo.

Sjoa patří k oblíbeným turistickým cílům v údolí Gudbrandsdalen a je známá jako jedna z nejlepších evropských řek pro rafting, píše NRK.

Podle norského listu Verdens Gang je možné si rafting na řece Sjoa zarezervovat u tří místních komerčních společností. Jedna z nich měla na středu klienty, ale sjezd řeky kvůli nepříznivým podmínkám souvisejícím se zvýšeným stavem vody zrušila.

„Výprava, jejíž byl muž součástí, byla soukromá. Žádná z místních společností se na organizaci nepodílela,“ uvedl vedoucí raftingových společností na řece Sjoa Stein Erik Gaustad.

Řeka Sjoa je podle něj obecně na sjíždění náročná. „Je to rychlá řeka, na níž se podmínky rychle mění, a při jejím sjíždění je zapotřebí velká opatrnost,“ dodal Gaustad, který se raftingu věnuje od 90. let a posledních 20 let působí na řece Sjoa.

V roce 2010 při nehodě raftu na řece Sjoa zemřeli čtyři lidé. Po této nehodě se objevily výzvy, aby byla přijata opatření, která by podobným neštěstím předcházela. Policie to ale tehdy odmítla, uvedla televize NRK.

V srpnu 2022 si řeka vyžádala další oběť, když při převrácení raftu zahynul Čech ve věku mezi 20 a 30 lety.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hromadná nehoda na D1. Zdrogovaný řidič kamionu po ní utekl, ukradl auto a opět havaroval

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie