Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Snemovňa reprezentantov by mohla o pomoci Ukrajine hlasovať najskôr v sobotu

Americká Snemovňa reprezentantov by mohla o pomoci Ukrajine, Izraelu a indicko-tichomorskému regiónu hlasovať najskôr v sobotu. Podľa agentúry Reuters to dnes uviedol republikánsky predseda snemovne Mike Johnson. Parlamentný rozpočtový výbor predstavil návrh, ktorý počíta s 60,84 miliardy dolárov na pomoc Ukrajine a partnerom v regióne, pričom 23,2 miliardy dolárov by bolo použitých na doplnenie amerických zbraní […]
Menej ako 1 min. min.

Americká Snemovňa reprezentantov by mohla o pomoci Ukrajine, Izraelu a indicko-tichomorskému regiónu hlasovať najskôr v sobotu. Podľa agentúry Reuters to dnes uviedol republikánsky predseda snemovne Mike Johnson.

Parlamentný rozpočtový výbor predstavil návrh, ktorý počíta s 60,84 miliardy dolárov na pomoc Ukrajine a partnerom v regióne, pričom 23,2 miliardy dolárov by bolo použitých na doplnenie amerických zbraní a zásob.

Návrh zákona o pomoci Izraelu počíta s pomocou vo výške 26,38 miliardy dolárov, čo zahŕňa prostriedky na pokrytie nákladov na americké vojenské operácie v reakcii na nedávne útoky.

Návrh týkajúci sa pomoci indicko-tichomorskému regiónu vyčleňuje 8,12 miliardy dolárov.

Po týždňoch neistoty ohľadom toho, či republikánski lídri v Snemovni reprezentantov nechajú o pomoci hlasovať, Johnson v pondelok oznámil, že sa rozhodol rozdeliť Senátom schválený návrh zákona o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov na jednotlivé časti, teda aby sa hlasovalo oddelene o Ukrajine a Izraeli. Dnes, po intenzívnom tlaku časti republikánov, ktorí návrh odmietajú, začal Johnson zverejňovať znenie jednotlivých návrhov zákonov s tým, že o ich konečnom schválení sa bude hlasovať v sobotu večer, aby bol dovtedy čas na ich prerokovanie a predloženie pozmeňujúcich návrhov.

Americký prezident Joe Biden výdavkový balík predložil už v októbri v nadväznosti na teroristický útok hnutia Hamas na južný Izrael, zároveň chcel predísť vyčerpaniu dostupných peňazí na vyzbrojovanie Kyjeva. Odvtedy neustále žiada zákonodarcov, aby opatrenia čo najrýchlejšie schválili.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie