Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sněmovna schválila zkrácení doby oddlužení na tři roky. Změna má platit pro všechny dlužníky

Poslanci opozičního hnutí ANO neprosadili pro nepodnikající jednotlivce tříleté, čtyřleté nebo pětileté oddlužení podle výše dluhu. Novelu nyní dostanou k posouzení senátoři. ČTĚTE TAKÉ: Snazší vyrovnání pro dlužníky. Poslanci schválili odpuštění penále ze zdravotních odvodů Oddlužení je jednou z možností řešení úpadku. Změny insolvenčního zákona vychází z evropské směrnice, která ale požaduje tříleté oddlužení jen pro […]
Menej ako 1 min. min.

Poslanci opozičního hnutí ANO neprosadili pro nepodnikající jednotlivce tříleté, čtyřleté nebo pětileté oddlužení podle výše dluhu. Novelu nyní dostanou k posouzení senátoři.

ČTĚTE TAKÉ: Snazší vyrovnání pro dlužníky. Poslanci schválili odpuštění penále ze zdravotních odvodů

Oddlužení je jednou z možností řešení úpadku. Změny insolvenčního zákona vychází z evropské směrnice, která ale požaduje tříleté oddlužení jen pro podnikatele. Kabinet se v programu zavázal k tomu, že se bude vztahovat i na spotřebitele. Zastánci tvrdí, že předlužení lidé získají druhou šanci spočívající v možnosti rychleji se dostat z dluhové pasti a vrátit se do legální ekonomiky.

Předlohu schválila Sněmovna hlasy 107 ze 173 přítomných poslanců. Pro byli až na několik výjimek zákonodárci pětice koaličních stran a opozičního hnutí SPD. Poslanci ANO se většinově hlasování zdrželi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Poslanci naletěli Válkovi, sněmovní verzi odmítáme, sdělil Hůle o Milostivém létě pro dlužníky

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie