Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Snívate o dokonalej postave na dovolenku? Vyskúšajte metódu chudnutia 4S

24.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yuriy Maksymiv). Dokonalá dovolenková postava je snom mnohých žien. Ak vám konkrétne diéty nefungujú tak, ako by mali alebo vám jednoducho nechutia, oplatí sa použiť metódu chudnutia 4S. Je to spôsob stravovania založený na štyroch jednoduchých pravidlách, vďaka ktorým môžete schudnúť bez toho, aby ste hladovali. 4S diéta – […]
Menej ako 1 min. min.

24.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yuriy Maksymiv).

Dokonalá dovolenková postava je snom mnohých žien. Ak vám konkrétne diéty nefungujú tak, ako by mali alebo vám jednoducho nechutia, oplatí sa použiť metódu chudnutia 4S. Je to spôsob stravovania založený na štyroch jednoduchých pravidlách, vďaka ktorým môžete schudnúť bez toho, aby ste hladovali.

4S diéta – čo to je?
Foto: shutterstock/Yuriy Maksymiv

4S diéta – čo to je?

Leto sa nezadržateľne blíži, a tak mnohé ženy už začínajú premýšľať o tej správnej postave do svojich obľúbených bikín. Hľadáme diéty, ktoré nám pomôžu schudnúť prebytočné kilogramy a zbaviť sa tuku na viacerých miestach za pár mesiacov. Za zváženie stojí metóda chudnutia s názvom 4S.

Diéta 4S, metóda chudnutia založená na štyroch princípoch, je pred sviatkami čoraz populárnejšia. Jej tvorcom je Simon Mathis, fitness tréner a dietológ. Je založená na konzumácii jedál, ktoré sú chutné, sýte, jednoduché a rýchle na prípravu a spoločensky prijateľné.

Diéta 4S – Princípy

Jedlo musí byť chutné

Kľúčom k diétnemu úspechu je pôžitok z jedla. Jedlá by mali byť chutné a uspokojujúce, čo uľahčuje dlhodobé udržiavanie zdravých stravovacích návykov.

Sýtosť

Je dôležité, aby jedlá poskytovali pocit sýtosti na dlhú dobu. Preto sa oplatí siahnuť po produktoch bohatých na vlákninu, bielkoviny a zdravé tuky, ktoré zabezpečia dlhotrvajúci pocit sýtosti.

Jednoduchosť

V dnešnom uponáhľanom svete je veľmi dôležité, aby boli jedlá jednoduché a rýchle na prípravu. Vďaka tomu sa vyhnete siahaniu po nezdravých maškrtách či hotových jedlách.

Spoločensky prijateľné

Strava by mala byť v súlade s našimi kulinárskymi preferenciami a prispôsobená nášmu životnému štýlu. To uľahčuje sledovanie v každodenných spoločenských situáciách, ako je stretnutie s priateľmi alebo návšteva reštaurácie.

Diéta 4S nie je len krátkodobá zoštíhľujúca kúra, ale skôr dlhodobá rekonštrukcia stravovacích návykov.
Foto: shutterstock/ViDI Studio

Diéta – Niekoľko užitočných rád

Je však potrebné zdôrazniť, že diéta 4S nie je len krátkodobá zoštíhľujúca kúra, ale skôr dlhodobá rekonštrukcia stravovacích návykov.

„Pracujeme na tom, aby bolo chudnutie intuitívne a bez námahy. (…) Zameriavame sa predovšetkým na stravovacie návyky a menej na časovo náročné fitness stretnutia“

– povedal Mathis v Die Welt.

Zdravé chudnutie je cca 0,5-1 kg za týždeň, preto treba mať trpezlivosť a vytrvalosť. Dôležité je tiež udržiavať kalorický deficit, teda konzumovať menej kalórií, ako telo spotrebuje.

V praxi môže diéta 4S pozostávať z vyváženej stravy založenej na čerstvých produktoch, ako je zelenina, ovocie, celozrnné výrobky, zdravé zdroje bielkovín a tukov. Tiež stojí za to obmedziť príjem spracovaných potravín, cukru a trans-tukov.

Diéta 4S môže byť efektívnou metódou chudnutia, ale vyžaduje si odhodlanie a pravidelnosť. Základom je zachovať rovnováhu a zdravý rozum, aby bola diéta efektívna a príjemná pre telo. Zdravé chudnutie je proces, nie náhla zmena, preto stojí za to byť trpezlivý a dôsledný pri dosahovaní svojho cieľa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

„Schudnem niekedy?“ Jednoduché spôsoby, ako schudnúť

Začnite piť tento namiesto bežného čaju. Tuk zmizne ako blázon

The post Snívate o dokonalej postave na dovolenku? Vyskúšajte metódu chudnutia 4S appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie