Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Snívate o vlasoch ako z rozprávky? Na tieto kroky počas leta nezabúdajte!

11.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/garetsworkshop). Starostlivosť o vlasy v lete si vyžaduje našu osobitnú pozornosť. Ak sa chcete naďalej tešiť z krásnych vlasov a účesu, určite si zistite, ako sa o vlasy starať, aby boli krásne a zdravé. Ako sa starať o vlasy v lete? Foto: shutterstock/garetsworkshop V lete sú vlasy obzvlášť vystavené […]
Menej ako 1 min. min.

11.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/garetsworkshop).

Starostlivosť o vlasy v lete si vyžaduje našu osobitnú pozornosť. Ak sa chcete naďalej tešiť z krásnych vlasov a účesu, určite si zistite, ako sa o vlasy starať, aby boli krásne a zdravé.

Ako sa starať o vlasy v lete?
Foto: shutterstock/garetsworkshop

V lete sú vlasy obzvlášť vystavené rôznym škodlivým faktorom, ako je slnko, slaná voda, chlór a zvýšená vlhkosť. V dôsledku toho sú vlasy matné, suché a poškodené.

So začiatkom dovolenkovej sezóny je potrebné nahradiť doterajšiu starostlivosť. Pre vlasy je totiž letné obdobie jedno z najnáročnejších, a preto by ste si ich mali hýčkať zvláštnou starostlivosťou.

Začnite od základov. Aj vaša každodenná rutina potrebuje zmenu!

V prvom rade odporúčame v lete prestať farbiť a odfarbovať vlasy. Kombinácia silného slnka, chlóru alebo slanej vody je doslova smrtiaci dávka pre farbené alebo odfarbené vlasy. Farbenie často poškodzuje prirodzenú ochranu vlasov. V lete sa oplatí vzdať sa chemikálií a rozhodnúť sa pre prirodzený vzhľad.

Snažte sa vyhnúť každodennému umývaniu vlasov. Voda z vodovodu obsahuje meď, ktorá je síce prirodzenou súčasťou vlasovej štruktúry, ale v kombinácii s intenzívnym slnečným žiarením urýchľuje tvorbu voľných radikálov, ktoré vlasy poškodzujú.

Ďalším dôležitým aspektom je nosenie pokrývky hlavy, ktorá by vás mala vždy sprevádzať pri prechádzke po pláži alebo v meste.

Správne zvolená starostlivosť je kľúčom k úspechu. Akú kozmetiku si vybrať?

Olej nielen na opaľovanie.
Foto: shutterstock/Parilov, shutterstock/Kourdakova Alena

Oleje na vlasy pomôžu vlasy hydratovať, dodajú im lesk, budú silnejšie a vyživené. V lete sa odporúča aplikovať olej na vlasy aspoň 1-2x týždenne, v závislosti od podmienok, v ktorých sa zdržiavate. Skvele poslúži malinový alebo slivkový olej. Zaveďte správnu starostlivosť o vlasy čo najskôr, aby ste ich pred letom posilnili. 

Účinná starostlivosť znamená aj správnu hydratáciu. Tu sú ideálne kondicionéry, séra a masky. Vyberte si kozmetiku s prírodnými zložkami, ktorá vaše vlasy ešte viac vyživí.

Pred použitím nových prípravkov vlasovej kozmetiky nezabudnite sledovať prípadné alergické reakcie, pretože každá pokožka môže reagovať inak.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Geniálna zmes za pár drobných oživí vaše vlasy. Účinky uvidíte v okamihu

Semená zalejte vriacou vodou a rozotrite ich. Jednoduchý trik bude fungovať lepšie ako tabletky na rast vlasov

The post Snívate o vlasoch ako z rozprávky? Na tieto kroky počas leta nezabúdajte! appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie