Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

SNS: Cyril a Metod sú symbolom jednoty a kresťanského dedičstva, ktoré spája naprieč storočiami a národmi

Podľa SNS bol ich príchod historickým momentom, ktorý formoval duchovnú a kultúrnu identitu Slovákov, Moravanov, Čechov, Bulharov a Macedóncov.
Menej ako 1 min. min.

5.7.2024 (SITA.sk) – Cyril a Metod sú symbolom jednoty a kresťanského dedičstva, ktoré nás spája naprieč storočiami a národmi.

Uviedla to Slovenská národná strana (SNS) na svojej sociálnej sieti pri príležitosti dnešného sviatku svätých Cyrila a Metoda.

Podľa SNS bol ich príchod historickým momentom, ktorý formoval duchovnú a kultúrnu identitu Slovákov, Moravanov, Čechov, Bulharov a Macedóncov.

„Cyril a Metod, ktorí boli vyhlásení za spolupatrónov Európy, zohrali kľúčovú úlohu pri šírení kresťanstva a slovanskej písomnosti. Ich misia priniesla nielen nové náboženské učenie, ale aj hlaholiku, prvé písmo prispôsobené slovanskému jazyku,” napísala strana a uzavrela, že ich dielo položilo základy kultúrnej a duchovnej identity, ktorá je aj v súčasnosti zdrojom nábožnosti, solidarity a vzájomnosti slovanských národov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Cyrilo-metodská púť v Nitre 2024 (fotografie)

Viac k témam: Sviatok svätého Cyrila a Metoda
Zdroj: SITA.sk – SNS: Cyril a Metod sú symbolom jednoty a kresťanského dedičstva, ktoré spája naprieč storočiami a národmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie