Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sociálna poisťovňa spustila novinku. Slováci môžu ľahko zistiť, aký budú mať dôchodok

Informatívnu sumu svojho budúceho dôchodku si môžu používatelia elektronického účtu Sociálnej poisťovne (SP) vypočítať v novej automatizovanej kalkulačke. Službu Informatívna suma dôchodku v pondelok SP spustila do pilotnej prevádzky. Informácie o svojom dôchodkovom poistení pritom v elektronickom účte nájdu už aj klienti vo veku od 39 rokov vyššie. Na tlačovej konferencii o tom informoval generálny […]
Menej ako 1 min. min.

Informatívnu sumu svojho budúceho dôchodku si môžu používatelia elektronického účtu Sociálnej poisťovne (SP) vypočítať v novej automatizovanej kalkulačke. Službu Informatívna suma dôchodku v pondelok SP spustila do pilotnej prevádzky. Informácie o svojom dôchodkovom poistení pritom v elektronickom účte nájdu už aj klienti vo veku od 39 rokov vyššie. Na tlačovej konferencii o tom informoval generálny riaditeľ SP Michal Tariška spolu s riaditeľom sekcie dôchodkového poistenia SP Martinom Hloušekom.

Dnes spúšťame pre klientov novú službu Informatívna suma dôchodku, ktorú dávame do pilotnej prevádzky. Táto služba predstavuje automatizovanú kalkulačku výpočtu informatívnej sumy dôchodku, pričom stačí, že sa klient prihlási do svojho elektronického účtu,“ priblížil Hloušek.

Doplnil, že klientovi sa informatívna suma starobného dôchodku zobrazí automaticky, a to na základe údajov, ktoré už SP o klientovi eviduje.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Viac informácií prinesie Slovákom oranžová obálka

Nová služba môže byť podľa SP pridanou hodnotou pre minimálne 50 000 žiadateľov ročne, ktorí podľa Hloušeka predstavujú približný rámec žiadateľov odchádzajúcich do dôchodku. Pripomenul, že informatívna suma vypočítaná automatizovanou kalkulačkou je orientačná, nie prediktívna. „Tá predikcia je témou tzv. oranžovej obálky, ktorá nás čaká v budúcnosti,“ doplnil.

Legislatívny termín je 31. máj 2026. My v našej stratégii máme, aby občan, ak sa chce dobre pripraviť na dôchodok, mal tam prvý, druhý aj tretí pilier, čo legislatívne prinesie oranžová obálka. Boli by sme veľmi radi, keby sme tam čím skôr dostali nielen informatívny, ale aj prediktívny výpočet,“ dodal generálny riaditeľ SP Tariška.

The post Sociálna poisťovňa spustila novinku. Slováci môžu ľahko zistiť, aký budú mať dôchodok appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie