Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sociálna poisťovňa vlani dosiahla výsledok hospodárenia takmer 845 miliónov eur

Celkový výsledok hospodárenia Sociálnej poisťovne bol k 31. decembru 2023 vo výške 844,75 milióna eur. Vyplýva to z návrhu účtovnej závierky Sociálnej poisťovne za rok 2023, ktorú v stredu schválil vládny kabinet. Dobré správy pre seniorov: Štát im vyplatí v júni zvýšené rodičovské dôchodky Príjmy Sociálnej poisťovne, teda finančné prostriedky z poistného, pokút a penále a […]
Menej ako 1 min. min.

Celkový výsledok hospodárenia Sociálnej poisťovne bol k 31. decembru 2023 vo výške 844,75 milióna eur. Vyplýva to z návrhu účtovnej závierky Sociálnej poisťovne za rok 2023, ktorú v stredu schválil vládny kabinet.

Dobré správy pre seniorov: Štát im vyplatí v júni zvýšené rodičovské dôchodky

Príjmy Sociálnej poisťovne, teda finančné prostriedky z poistného, pokút a penále a ostatné príjmy vrátane finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky, boli vlani vo výške 11,747 miliardy eur. Prevod prostriedkov z minulých rokov bol vo výške 1,051 miliardy eur, teda Sociálna poisťovna mala v roku 2023 zdroje celkom vo výške 12,798 miliardy eur.

Celkové výdavky (náklady) Sociálnej poisťovne v roku 2023 boli vo výške 11,954 miliardy eur. V roku 2023 Sociálna poisťovňa realizovala aj postúpenie príspevkov na starobné dôchodkové sporenie dôchodkovým správcovským spoločnostiam vrátane penále vo výške 1,235 miliardy eur.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie