Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Španělsko: Brutální vrah se prohlásil za ženu – lesbu, byl přemístěn do ženské věznice

Vzhledem k tomu, že i u nás by měl od příštího roku platit zákon, podle kterého bude mít možnost se každý prohlásit za takové pohlaví, jakým se cítí být, aniž by se musel nechat přeoperovat, budu nyní častěji přinášet alarmující případy z různých zemí, aby bylo patrné, kam až podobné zvrácené zákony mohou vést. Progresivisté […]
Menej ako 1 min. min.

Vzhledem k tomu, že i u nás by měl od příštího roku platit zákon, podle kterého bude mít možnost se každý prohlásit za takové pohlaví, jakým se cítí být, aniž by se musel nechat přeoperovat, budu nyní častěji přinášet alarmující případy z různých zemí, aby bylo patrné, kam až podobné zvrácené zákony mohou vést.

Progresivisté tomu říkají „pokrok,“ nicméně sportovkyně, kterým berou muži medaile (a často i peníze), ženy, které byly znásilněny na toaletách, v šatnách, ve vězení nebo na ženském oddělení nemocnice,  by jistě hovořily jinak.

Španělsko se svojí tvrdě progresivistickou vládou je v rámci EU v uplatňování „trans zákona o sebeurčení“ hodně vpředu. V minulosti jste si zde mohli přečíst o mnoha různých případech zneužívání tohoto zákona a nyní je zde další.

Odsouzený vrah, který si odpykává více než 30 let ve vězení za nesmyslnou vraždu sousedky své babičky, byl převezen do ženského vězeňského křídla poté, co tvrdil, že se identifikuje jako transgender.

Miquel Toni Riera Prats poprvé prohlásil, že se cítí jako „žena – lesba“ v loňském roce.

Brutální vražda se odehrála v Es Fortí, čtvrti v Palmě, když Riera Prats odcestoval kolem Vánoc 2015 navštívit svou babičku. Několik dní po příjezdu šel se svou přítelkyní do baru, kde se extrémně opil alkoholem a zdrogoval kokainem.

V jednu chvíli se jeho přítelkyně vrátila zpět domů, ale Riera Prats odešel do jiného baru, aby zkonzumoval ještě více alkoholu a drog.

Když se vrátil do domu své babičky, zaklepal na sousedčiny dveře. Žena, Esperanza Ferrutxe, byla pětačtyřicetiletá zaměstnankyně banky, kterou znal od dětství.

Ferrutxová, která byla v pyžamu, řekla Rieru Pratsovi, že z něj je cítit alkohol a vyzvala ho, aby se vrátil do bytu své babičky. Ale místo toho, aby se řídil její radou, začal být Riera Prats násilný, strčil do ženy a udeřil ji pěstí do obličeje.

Pak si všiml, že jí teče krev a jeho úder zřejmě způsobil, že žena na okamžik přestala dýchat. Riera Prats ji odtáhl dál do jejího domu. Navzdory jeho pozdějším tvrzením, že neměl „žádný úmysl“ Ferrutxovou zabít, ji Riera Prats uškrtil a poté zapálil její byt ve snaze zničit důkazy o zločinu.

Soused viděl kouř a zavolal policii. Ohořelá mrtvola Ferrutxové byla nalezena v její ložnici.

Riera Prats později tvrdil, že zločin spáchal jednoduše proto, že znervózněl, když na něj žena křičela, že je opilý, což způsobilo, že se na ni vrhl. Později se však přiznal, že chtěl Ferrutxové ukrást peníze a šperky, a když se bránila, stával se stále násilnějším.

Pachatel se přiznal a soud v Palmě ho odsoudil k 36 letům vězení za zločiny vraždy, loupeže s násilím a žhářství, ale Nejvyšší soud v lednu 2018 snížil trest na 30 a půl roku.

Druhá komora také odsoudila Riera Pratse k odškodnému ve výši 50 000 eur každému ze dvou bratrů Ferrutxeové.

Riera Prats byl několik let vězněn ve věznici Zuera v Zaragoze, ale po přijetí kontroverzního španělského zákona o transsexuálech loni v létě se začal identifikovat jako žena.

Legislativa výrazně zmírnila požadavky na legální změnu jména a pohlaví a umožnila komukoli staršímu 16 let sám deklarovat své pohlaví a získat rozsáhlou ochranu od vlády na základě své identity.

Muži, kteří se identifikují jako ženy, již nemusí brát hormony, podstupovat operace nebo dokonce měnit svůj vzhled, aby získali výhody zákona.

Riera Prats údajně začal s hormonální léčbou loni v létě a vězeňská správa nyní schválila jeho přesun do ženského křídla.

Toto rozhodnutí vyvolalo kontroverzi mezi vězeňskými úředníky, z nichž mnozí uvedli, že považují údajnou „změnu pohlaví“ Riera Pratse za podvod. Zdá se, že vězeňská správa několikrát zamítla žádost Riery Pratse o změnu zařízení, ale nakonec jí v dubnu vyhověla, uvádí Última Hora.

Vrah, který si nyní nechal narůst vlasy, se rozhodl ponechat si své mužské jméno a vězeňským úředníkům řekl, že se identifikuje jako lesbička.

Riera Prats je ženatý se ženou, se kterou měl vztah, než šel do vězení. Jeho manželka, která žije v Palmě, za ním často jezdí do Zaragozy.

Před loňským přijetím zákona o transsexuálech varovaly španělské skupiny bojující za práva žen před hrozícími důsledky této legislativy, včetně možnosti přesouvat násilné mužské vězně do ženských věznic.

V Katalánsku byly tisícům mužů sníženy tresty kvůli zákonu tím, že v soudní síni prohlásili, že jsou ženy. Navzdory problémům, které zákon způsobil, jej opakovaně obhajovala současná ministryně pro rovnost Ana Redondo.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie