Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Španělsko: Voják, který se prohlásil za lesbu, žaluje armádu o 50 000 EUR poté, co mu byl odepřen přístup na dámské toalety

Ve Španělsku nastal po přijetí šíleného trans zákona doslovný příval žádostí o úřední změnu pohlaví. To si začali ve velkém měnit zejména vojáci, neboť ženy mají u armády jisté výhody. Aktuálně už jde počet biologických mužů, kteří se bez jakéhokoli zásahu do svého těla nechali „papírově“ změnit na ženu, do stovek. Ovšem ne každému jde […]
Menej ako 1 min. min.

Ve Španělsku nastal po přijetí šíleného trans zákona doslovný příval žádostí o úřední změnu pohlaví. To si začali ve velkém měnit zejména vojáci, neboť ženy mají u armády jisté výhody.

Aktuálně už jde počet biologických mužů, kteří se bez jakéhokoli zásahu do svého těla nechali „papírově“ změnit na ženu, do stovek.

Ovšem ne každému jde pouze o některé profesní či finanční výhody, Někdo se také domáhá možnosti navštěvovat dámské šatny či toalety.

V těchto případech se ovšem – celkem logicky – provozovatelé daných zařízení mnohdy odmítají šílenému zákonu podřídit. Kdo asi vyhraje tento spor?

Voják ve Španělsku žaluje ministerstvo obrany o téměř 50 000 eur poté, co obvinil úředníky z toho, že náležitě neusnadnili nebo nepřijali jeho „změnu pohlaví.“ Francisco Javier López, 43, nedávno oznámil, že se identifikuje jako lesba, ale že nebude nijak měnit své jméno ani fyzický vzhled.

López začal svou cestu k „ženství“ na jaře roku 2023, po uzákonění kontroverzního španělského zákona Trans. Legislativa dramaticky zmírnila své požadavky na změnu právních dokumentů a zrušila požadavek, aby jednotlivec poskytoval lékařské zprávy prokazující, že měl genderovou dysforii nebo podstupoval zkříženou hormonální terapii.

Jediné formality, které musel López vyřídit, bylo předložení žádosti na matričním úřadě a čekání, až uplyne běžné tříměsíční období.

Navzdory revizi svého legálního pohlaví López řekl, že si nezmění jméno ani nepodstoupí žádné změny na svém těle ve formě hormonů nebo operace.

„Nenechám si nic amputovat ani nepodstoupím žádnou operaci,“ řekl López španělským médiím.

„Jsem spokojený se svým tělem a mám rád ženy.“ Pokračoval odhalením svých údajných motivací pro změnu a uvedl:

„Uvědomil jsem si některé věci a cítil jsem se jako žena. Jsem například kosmetička a raději mluvím se ženami než s muži.“

López je otcem nezletilé dívky a jen několik měsíců předtím, než se rozhodl změnit svoje pohlaví, se objevil v seznamovací reality show s názvem First Dates. Během svého působení v show se přiznal, že má rád „dlouhé vlasy a vysoké podpatky“ a také řekl, že má fetiš boty na vysokém podpatku.

López je v armádě od roku 1999 a je umístěn v jižním městě Seville, kde je mechanikem těžkých strojů. Po změně pohlaví López řekl Diario de Sevilla, že požádal o využití ženských zařízení v jeho kasárnách.

„Nemohl jsem nadále používat šatnu v rozporu se svým pohlavím, a tak jsem požádal o použití šatny, která odpovídala mému pohlaví, což, jak jsem pochopil, měla být dámská šatna, protože jsem žena,“ řekl.

Armáda ale jeho žádost odmítla s tím, že existují problémy s prostorem a že zařízení pro ženy jsou již přeplněná. Po podání stížnosti pak armáda Lópezovi sdělila, že rozšiřování ženských šaten probíhá, a nabídla mu mezitím přístup do vyšších velitelských šaten pro ženy podle pevného rozvrhu.

López by mohl toto zařízení používat ve stanovených časech, čímž by zabránil vojačkám v interakci s ním v intimním prostoru.

Ale López věřil, že tato opatření byla nespravedlivá, a řekl, že se cítil diskriminován kvůli svému transgenderovému statusu.

Voják nyní žaluje ministerstvo obrany za porušování jeho lidských práv a požaduje necelých 50 000 eur jako odškodnění za transfobní diskriminaci, kterou prý snášel.

V podané stížnosti byl López označován zájmeny „ona/její“ a jako „paní Francisco Javier López.“

Žaloba výslovně odmítá urovnání, která se armáda pokusila vyjednat, a uvádí, že přinucení Lópeze používat ženská zařízení v izolaci představovalo „vážné omezení práv paní Francisky Javier Lópezové, ponechávající ji izolovanou, když její jedinou touhou je získat rovné zacházení na základě její genderové identity.“

Žaloba tvrdila, že López čelil jak právní nejistotě, tak stavu sociální nejistoty poté, co byl vystaven notoricky známému omezení v používání zařízení pro ženy.

Jeho právník také tisku řekl, že toto omezení odhalilo různá závažná a zaviněná porušení způsobená ministerstvem spravedlnosti, a že fakta by mohla naznačovat existenci jednání poškozujícího základní práva Lópeze, zejména právo na respektování jeho důstojnosti a jeho fyzické a mravní integrity.

López není jediným státním úředníkem ve Španělsku, který se nedávno dostal do titulků poté, co se prohlásil za „ženu“ a v důsledku toho očekával zvláštní právní úpravy.

Jen v malém autonomním městě Ceuta se ukázalo, že 37 mužských úředníků změnilo své zákonné pohlaví. Velká většina z nich je spojena s vojenskou či národní policií, civilní gardou nebo místní policií a tyto nové „ženy“ se kupodivu všechny rozhodly ponechat si svá mužská jména a pokračovat ve svém životě jako muži…

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie