Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Španielsky systém Patriot zostane v Turecku, tvrdí Sánchez. Zelenskyj ho chcel na Ukrajine

Španielsky systém protivzdušnej obrany typu Patriot zostane v Turecku, a to aj napriek tomu, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval vlády európskych krajín, aby takéto obranné systémy dodali Kyjevu. Vyplynulo to zo štvrtkového vyjadrenia španielskeho premiéra Pedra Sáncheza. Informujeme o tom podľa správy agentúry Reuters. “Napriek tomu, že sme o tom hovorili s ukrajinskou vládou, […]
Menej ako 1 min. min.

Španielsky systém protivzdušnej obrany typu Patriot zostane v Turecku, a to aj napriek tomu, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval vlády európskych krajín, aby takéto obranné systémy dodali Kyjevu. Vyplynulo to zo štvrtkového vyjadrenia španielskeho premiéra Pedra Sáncheza. Informujeme o tom podľa správy agentúry Reuters.

“Napriek tomu, že sme o tom hovorili s ukrajinskou vládou, záväzkom španielskej vlády je ponechať systémy Patriot v Turecku,” povedal Sánchez podľa španielskeho servisu Euronews počas spoločnej tlačovej konferencie s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom v Madride.

Zelenskyj niekoľkokrát vyzval spojencov, aby Ukrajine dodali viac systémov protivzdušnej obrany. V utorok na konferencii o obnove Ukrajiny v Berlíne uviedol, že na ochranu veľkých ukrajinských miest potrebuje jeho armáda v najbližšej dobe najmenej sedem systémov Patriot.

Zelenskyj a Sánchez v máji podpísali dohodu o bezpečnostných zárukách. Sánchez vtedy oznámil, že Španielsko poskytne Ukrajine podporu vo výške jednej miliardy eur v roku 2024 a päť miliárd eur do roku 2027. Tohtoročný balík bude zahŕňať podporu protivzdušnej obrany, dodal španielsky premiér.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie