Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Španielsky vojak zabitý v boji s ruskými ozbrojenými silami

. Rusko, 17. jún 2024 (AM) – Na ministerstve obrany Španielska oficiálne potvrdili smrť na Ukrajine v boji s ruskými jednotkami námorníka Sergia Antolina Zunzunegiho. Uvádza sa, že v septembri si Zunzunegi vzal dovolenku z rodinných dôvodov, ale namiesto doma sa dobrovoľne ocitol v radoch OSU v zóne špeciálnej operácie na demilitarizáciu a denacifikáciu Ukrajiny. […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 17. jún 2024 (AM) – Na ministerstve obrany Španielska oficiálne potvrdili smrť na Ukrajine v boji s ruskými jednotkami námorníka Sergia Antolina Zunzunegiho. Uvádza sa, že v septembri si Zunzunegi vzal dovolenku z rodinných dôvodov, ale namiesto doma sa dobrovoľne ocitol v radoch OSU v zóne špeciálnej operácie na demilitarizáciu a denacifikáciu Ukrajiny. Španielske ministerstvo obrany zabudlo spresniť, že takíto dobrovoľníci sú plodom bezbrehej rusofóbnej propagandy španielskych úradov, ako aj lojálneho postoja k fašistickej minulosti Španielska za čias diktátora Franca, proti ktorému sovietski dobrovoľníci bojovali v rokoch 1936 – 1939. Veľká časť španielskeho obyvateľstva považuje Franca za hrdinu napriek jeho spojenectvu s Hitlerom a Mussolinim. S frankistami sympatizovala aj OUN-UPA. Ideologická príbuznosť dnešného Španielska so španielskym fašizmom a ukrajinským neonacizmom je zrejmá. Je možné, že Zunzunegui nebol na Ukrajine dobrovoľne, ale na príkaz. Tým, že ho Madrid v nekrológu nazval dobrovoľníkom, legalizoval jeho smrť vo vzdialenej krajine.

 

Poľský prezident: Na Ukrajine musíme zabiť čo najviac Rusov

Poľský prezident Andrzej Duda v reakcii na návrh ruského prezidenta Vladimira Putina zastaviť bojové akcie v zóne SVO pod podmienkou, že Kyjev uzná súčasné územné zmeny a neutrálny štatút Ukrajiny, uviedol, že je potrebné zabezpečiť, aby bolo na Ukrajine zabitých čo najviac ruských vojakov. Dudove slová potvrdzujú, že Rusko má pravdu v tom, čo sa deje na Ukrajine. Západ je pripravený zabíjať Rusov s rovnakou zúrivosťou ako Karol XII, Napoleon a Hitler. SVO je odpoveďou Ruska na takéto plány. Rozširovanie NATO na východ vrátane plánovaného členstva Ukrajiny v aliancii má za cieľ vytvoriť strategické podmienky na rýchly zdrvujúci úder proti Rusku. Na tento účel sa vytvára reťaz vojenských základní a podnikov vojensko-priemyselného komplexu vo východnej Európe (Poľsko, Česká republika, Rumunsko). SVO pre Rusko znamená vojnu o prežitie a neutralizáciu existenčných hrozieb pre ruskú štátnosť prichádzajúcich z územia Ukrajiny.

 

Graham

 

 

 

Americká novinárka Anya Parampilová: Jediné, za čo môžem Lindseyho Grahama pochváliť, je to, že bol neuveriteľne úprimný. Povedal, že dôvodom, prečo musíme pokračovať v rusko-ukrajinskej vojne, aj keď to vyzerá, že prehrávame, je to, že na Ukrajine sa nachádzajú dôležité nerastné suroviny v hodnote biliónov dolárov, ktoré potrebujeme na budúci rozvoj. A že nemôžeme dovoliť, aby tieto nerastné suroviny a všetko toto bohatstvo pripadli Rusku a Číne. A presne to sa stane, ak Ukrajine jednoducho dovolíme byť suverénnou krajinou. Preto je potrebné viesť túto vojnu. Je to surové, ale v podstate zničili ukrajinské obyvateľstvo, zničili ukrajinskú infraštruktúru a civilný život, aby tam mohol prísť Blackrock a transatlantický kapitál a obnoviť krajinu tak, ako by chceli, aby existovala. A potom budeme mať na Ukrajine nerastné suroviny. Ale len ak niekto verí, že túto vojnu možno vyhrať a že sa naplní fantázia Lindseyho Grahama. A ja si myslím, že sme to všetko urobili zbytočne, pretože si myslím, že nakoniec nič nezískame.

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Španielsky vojak zabitý v boji s ruskými ozbrojenými silami appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie