Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Špenátová polievka je moje zjavenie. Urobím ju za 20 minút a pridám smotanový prídavok

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/melei5). Špenát môžem jesť stále a veľmi často mám na stole cestoviny so špenátom, rôzne závitky a chutné pirohy. Nedávno som však objavila úplne nový recept. Špenátová polievka je skutočná chuťová a aromatická bomba a ja ju obohacujem bielym doplnkom. Výsledok? Rozprávka. Špenátová polievka – stvorená na horúce letné […]
Menej ako 1 min. min.

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/melei5).

Špenát môžem jesť stále a veľmi často mám na stole cestoviny so špenátom, rôzne závitky a chutné pirohy. Nedávno som však objavila úplne nový recept. Špenátová polievka je skutočná chuťová a aromatická bomba a ja ju obohacujem bielym doplnkom. Výsledok? Rozprávka.

Špenátová polievka – stvorená na horúce letné dni
Foto: shutterstock/melei5

Slováci milujú polievky a naša domáca kuchyňa má stovky receptov. Samozrejme, najobľúbenejšie polievky, ako sú vývar, paradajková polievka, zeleninová polievka alebo hubová polievka, sú dobre známe každému. Ja som sa však nedávno dozvedela o tejto špenátovej polievke a je to zvláštne, pretože špenát je jedna z mojich najobľúbenejších druhov zeleniny a polievku som z neho ešte nejedla. Ľutujem každý premárnený rok svojho života, v ktorom som si neuvedomila, že zo špenátu sa dá uvariť niečo také chutné. Pripraví sa za krátky čas a vďaka pridaniu taveného syra je polievka krémová a naozaj stojí za to.

Špenátová polievka – chutná večera za dvadsať minút

Ingrediencie:

1,5 l vývaru alebo ľahkého bujónu,

300 g čerstvého špenátu,

4 stredne veľké zemiaky,

1 pór,

1 cibuľa,

2 strúčiky cesnaku,

1 väčšia lyžica masla,

100-150 g smotanového taveného syra,

soľ, korenie, bobkový list, muškátový oriešok,

na podávanie: vajcia uvarené natvrdo alebo krutóny.

Špenátová polievka – pridajte syr, nech je lahodne krémová
Foto: shutterstock/Nickola_Che

Špenátová polievka – ako na to:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, bielu časť póru nakrájame nadrobno, cibuľu na kocky a cesnak prelisujeme. Špenát opláchnite a osušte.

Pripravte si hrniec a rozohrejte v ňom lyžicu masla. Pridáme cibuľu a pór a opečieme ich do sklovita. Pridáme zemiaky a trochu soli. Smažte, kým zemiaky nie sú miestami zlatisté. Pridajte špenát a cesnak. Dusíme, kým špenát nezvädne.

Osmaženú zeleninu zalejte vývarom alebo bujónom a znížte teplotu. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Pridajte tavený syr nakrájaný na kúsky, aby sa rýchlejšie roztopil.

Polievku podľa chuti ochuťte koreninami a rozmixujte na hladký krém pomocou ručného mixéra. Môžete pridať aj trochu smotany, aby bola polievka krémovejšia.

Takáto polievka je naozaj vynikajúca. Dávam vám recept, ktorý moja rodina miluje, ale pred časom som do nej okrem taveného syra pridala aj gorgonzolu – chutila výborne, ako z reštaurácie. Už sa teším, až k nám na večeru zavíta moja svokra, aby som videla, ako jej spadne sánka.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Karfiolová polievka vždy chutí skvele, pretože pamätám na tieto ingrediencie. Toto je môj letný hit

Paradajková polievka ako z Talianska. Biely syr si podmaní vaše chuťové bunky

The post Špenátová polievka je moje zjavenie. Urobím ju za 20 minút a pridám smotanový prídavok appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie