Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spojené kráľovstvo uvalilo 50 nových sankcií proti Rusku, cieľom je oslabiť vojnovú mašinériu

Medzi nové ciele sankcií patria lode tieňovej flotily Putina, inštitúcie v srdci ruského finančného systému a dodávatelia podporujúci vojenskú výrobu Moskvy.
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 (SITA.sk) – Spojené kráľovstvo vo štvrtok oznámilo 50 nových sankcií proti Rusku, ktorých cieľom je oslabiť ruskú vojnovú mašinériu.

Ako referuje web news.sky.com, medzi nové ciele sankcií patria lode tieňovej flotily Vladimira Putina, inštitúcie v srdci ruského finančného systému a dodávatelia podporujúci vojenskú výrobu Moskvy.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Cieľom dnešných sankcií je zvýšiť Rusom náklady a narušiť ruské snahy obísť sankcie Spojeného kráľovstva a G7 prostredníctvom svojej tieňovej flotily,” uvádza sa vo vyhlásení britskej vlády, ktoré odkazuje na schopnosť Ruska stále predávať svoju ropu napriek predchádzajúcim sankciám.

„Tieto nové sankcie sa zameriavajú aj na dodávateľov munície, obrábacích strojov, mikroelektroniky a logistiky pre ruskú armádu, vrátane subjektov so sídlom v Číne, Izraeli, Kirgizsku a Turecku, spolu s loďami, ktoré prepravujú vojenský tovar zo Severnej Kórey do Ruska.”

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: Britská vláda, rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku
Zdroj: SITA.sk – Spojené kráľovstvo uvalilo 50 nových sankcií proti Rusku, cieľom je oslabiť vojnovú mašinériu © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie