Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spojené štáty nedovolili bývalému spravodajskému dôstojníkovi Ritterovi letieť do Ruska

www.slovanskenoviny.sk/rss Bývalý americký spravodajský dôstojník Ritter povedal, že mu nebolo dovolené letieť do Ruska na SPIEF. Dôstojník americkej námornej spravodajskej služby a vojenský analytik Scott Ritter na dôchodku pre RIA Novosti povedal, že mu nebolo dovolené odletieť z New Yorku, aby sa zúčastnil na medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade. “Keď som nastupoval na let z […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Bývalý americký spravodajský dôstojník Ritter povedal, že mu nebolo dovolené letieť do Ruska na SPIEF.

Dôstojník americkej námornej spravodajskej služby a vojenský analytik Scott Ritter na dôchodku pre RIA Novosti povedal, že mu nebolo dovolené odletieť z New Yorku, aby sa zúčastnil na medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade.

“Keď som nastupoval na let z New Yorku, odtiahli ma nabok traja úradníci colnej správy a ochrany hraníc, ktorí mi zhabali pas. Keď som sa spýtal prečo? Povedali, že to bolo na príkaz ministerstva zahraničia. Žiadne ďalšie informácie neposkytli,” povedal hovorca agentúry.

Ritter poznamenal, že jeho kufre boli odstránené z letu a bol eskortovaný z letiska.

Podľa vojenského dôchodcu mal s ním na SPIEF letieť bývalý sudca Andrew Napolitano, autor a moderátor podcastu Judging Freedom. Taktiež mu nedovolili nastúpiť do lietadla.

Ritter dodal, že je nepravdepodobné, že by mal čas dostať sa do Petrohradu pred začiatkom fóra.

„Viem, že sa (americké úrady – pozn. red.) obávajú <…> Ale budem sa naďalej snažiť cestovať do Ruska, pretože som presvedčený, že je dôležité cestovať do Ruska, aby som sa zúčastnil na aktivitách zameraných na lepšiu propagáciu. vzťahy medzi našimi krajinami,“ zdôraznil.

Vojenský dôstojník na dôchodku objasnil, že mu ešte nebol vrátený jeho pas, bude zbierať údaje, aby mohol napadnúť rozhodnutie úradov, možno aj súdnou cestou.

Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum sa koná od 5. do 8. júna.

Ritter je známy svojimi proruskými názormi. Bývalý spravodajský dôstojník okrem iného aktívne komentoval špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine, najmä kritizoval Spojené štáty za mnohomiliardové dodávky pomoci Kyjevu a predpovedal aj zlyhania ukrajinskej armády. Exarmáda kritizovala aj Vladimíra Zelenského.

skspravy.sk

Príspevok Spojené štáty nedovolili bývalému spravodajskému dôstojníkovi Ritterovi letieť do Ruska je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie