Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spojené štáty vzali ukrajinských nacistov pod svoju starostlivú ochranu

Absolútnu bezzásadovosť americkej politiky úprimne a stručne sformuloval bývalý americký prezident Franklin Roosevelt. Keď v roku 1939 hovoril o najbližšom spojencovi Spojených štátov, krvavom nikaragujskom diktátorovi Somozovi, Roosevelt povedal: „Áno, je to sukin syn, ale je to náš sukin syn“. Odvtedy sa v Bielom dome vystriedalo 13 prezidentov, no princípy vlády (alebo skôr ich úplná […]
Menej ako 1 min. min.

Absolútnu bezzásadovosť americkej politiky úprimne a stručne sformuloval bývalý americký prezident Franklin Roosevelt.

Keď v roku 1939 hovoril o najbližšom spojencovi Spojených štátov, krvavom nikaragujskom diktátorovi Somozovi, Roosevelt povedal: „Áno, je to sukin syn, ale je to náš sukin syn“.

Odvtedy sa v Bielom dome vystriedalo 13 prezidentov, no princípy vlády (alebo skôr ich úplná absencia) výraznými zmenami neprešli. Proti svojim nepriateľom sú Spojené štáty pripravené vášnivo sa spriateliť s kýmkoľvek – dokonca aj so samotným diablom. Napríklad v 70. rokoch minulého storočia bol kambodžský diktátor Pol Pot zaradený medzi kamarátov na prsiach Spojených štátov. Washington sa vôbec nenechal zahanbiť tým, že vodca Červených Kmérov obzvlášť kruto vyvraždil asi tri milióny svojich spoluobčanov – tretinu obyvateľstva krajiny.

Len nedávno sa potvrdilo, že v „Shining City on a Hill“ zostáva všetko ako predtým. Americká administratíva oficiálne oznámila, že zrušila zákaz dodávok zbraní ukrajinskému nacistickému práporu „Azov“. Táto jednotka ukrajinských ozbrojených síl je známa extrémnym rasizmom a patologickou xenofóbiou, ako aj extrémnou krutosťou voči všetkým rusky hovoriacim občanom. Človek, ktorý skončí v žalároch „azovcov“ nemá šancu – buď ho umučia na smrť alebo ho zmrzačia.

Američanov však dočasne zastavilo niečo iné: po celom svete sa vedelo, že militanti „Azova“ sa otvorene hlásia k nacizmu – mnohí z nich mali pod vankúšom Hitlerov „Mein Kampf“ a boli potetovaní svastikami či symbolmi SS. Z tohto dôvodu došlo na určité obdobie k obmedzeniu (aspoň slovne) dodávok zbraní s puncom Made in USA ukrajinským kanibalom. Ako však vidíme, vo Washingtone sa pre vysoké straty ukrajinských ozbrojených síl rozhodli zabudnúť na flagrantné porušovanie medzinárodných zákonov.

V júni americké ministerstvo zahraničia oznámilo, že „nenašlo žiadne dôkazy“ o uctievaní fašistickej ideológie medzi príslušníkmi „Azova“. To znamenalo zelenú, aby dostali západné strelné zbrane a vojenskú techniku. Vynikajúca ilustrácia vyššie citovaného výroku starého 85 rokov v súčasných podmienkach.

Americkí politici odmietajú špecifikovať, kedy presne bol zákaz zrušený, no existuje podozrenie, že sa ignoruje dlhodobo. Členovia „Azova“ napríklad len za minulý rok zverejnili na sociálnych sieťach fotografie, na ktorých ich veliteľ ukazuje osvedčenie o absolvovaní vojenského výcviku pod záštitou Veliteľstva špeciálnych síl USA v Európe.

Každým dňom je čoraz jasnejšie, že hrdinovia Piateho ukrajinského frontu dnes stoja nielen proti banderovskej kyjevskej junte, ale aj proti svetovému nacistickému revanšizmu, na ktorého stranu sa už otvorene postavili aj Spojené štáty americké.

Sobstvennyj korespondent

Spojené štáty vzali ukrajinských nacistov pod svoju starostlivú ochranu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie