Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spoľahlivé hnojivo pre uhorky a paradajky. Stačí jeden list a ovocie nespoznáte

8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grisha Bruev). Domáce hnojivo na rastliny je skvelý spôsob, ako posilniť, vyživiť a urýchliť rast rastlín. Môžete ho používať doma aj v záhrade. Toto domáce hnojivo si môžete vypestovať sami. Na jeho prípravu potrebujete len jeden list. Ako si vyrobiť hnojivo z aloe vera? Na čo ho môžem použiť? […]
Menej ako 1 min. min.

8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grisha Bruev).

Domáce hnojivo na rastliny je skvelý spôsob, ako posilniť, vyživiť a urýchliť rast rastlín. Môžete ho používať doma aj v záhrade. Toto domáce hnojivo si môžete vypestovať sami. Na jeho prípravu potrebujete len jeden list. Ako si vyrobiť hnojivo z aloe vera? Na čo ho môžem použiť?

Domáce hnojivo na rastliny je skvelý spôsob, ako posilniť, vyživiť a urýchliť rast rastlín.
Foto: shutterstock/Grisha Bruev

Listy aloe vera skrývajú skutočnú pokladnicu cenných zložiek. Zvyčajne sa spájajú so starostlivosťou o pleť a vlasy, ale ukázalo sa, že dobre fungujú aj v prípade rastlín. Šťava z aloe vera má vyživujúce, hydratačné, protizápalové a ochranné vlastnosti. Rastlina je skutočnou bombou mikro- a makroelementov. Listy obsahujú dusík, fosfor, horčík, zinok, vápnik a bór, ako aj antioxidant vitamín E, ktorý má pozitívny vplyv nielen na pleť, ale aj na kondíciu rastlín.

Ako vyrobiť hnojivo z aloe vera? Nielen na zalievanie

Aloe vera môžete v záhrade použiť ako hnojivo, ale aj ako postrek. Pri pestovaní rastlín sa osvedčí aj ako prírodný zakoreňovač, najmä pre citlivé odrezky. Tie môžete pred výsadbou navlhčiť priamo v čistom géle z aloe vera alebo ich ihneď po vložení do čerstvej pôdy zaliať hnojivom z aloe vera. Aloe vera podporuje nielen rast, ale aj kvitnutie, takže sa osvedčí pri kvitnúcich a plodiacich rastlinách doma aj v záhrade. Vďaka nej budú vaše kvety svieže a ovocie a zelenina bohato úrodné.

Nakrájajte dužinatú časť z 1 listu (gél z aloe vera) alebo celý list na menšie kúsky a vložte do nádoby. Zalejte 1 litrom vody. Pridajte 1 polievkovú lyžicu medu (nie je potrebné) a potom rozmixujte. Zmes môžete precediť, hoci ak použijete samotný gél, nebude to potrebné. Na zalievanie chúlostivých rastlín zrieďte hnojivo s litrom destilovanej vody. Túto zmes použite okamžite, pretože rýchlo kvasí. Používajte ju na zalievanie uhoriek, paradajok, kvetov a črepníkových rastlín.

Na zalievanie rastlín je najlepšie používať čerstvé listy rastliny aloe vera. Môže to byť samotný gél zriedený vodou, čerstvo vylisovaná šťava alebo celé listy
Foto: shutterstock/Andi WG

Môže sa šťava z aloe vera používať na zalievanie kvetov? Táto živina posilní oslabenú rastlinu

Na zalievanie rastlín je najlepšie používať čerstvé listy rastliny aloe vera. Môže to byť samotný gél zriedený vodou, čerstvo vylisovaná šťava alebo celé listy. Hnojivo z aloe vera je skvelé pre oslabené rastliny, po prerezávaní alebo rastliny, ktoré po zime odumreli. V takom prípade ho môžete použiť do vody alebo nastriekať na listy. Aloe vera zalievajte aj rastliny po presadení. Posilníte tak korene a rastlina sa lepšie ujme na novom mieste.

Postrek zasa pomáha chrániť vaše rastliny pred patogénmi, baktériami, hubovými chorobami, plesňami a vírusovými ochoreniami. Okrem toho listové postreky rýchlo dodajú živiny priamo do cievneho systému.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zalievajte aloe vera týmto spôsobom a začne rásť v krátkom čase

Žltnutie aloe vera? Dve príčiny, ktoré môžete riešiť okamžite

The post Spoľahlivé hnojivo pre uhorky a paradajky. Stačí jeden list a ovocie nespoznáte appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie