Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spoločnosť Ford oslavuje 60 rokov kultového modelu Mustang

Spoločnosť Ford predstavila aj nový Mustang Mach-E Rally4, čo je vôbec prvý elektromobil značky Ford inšpirovaný rely.
Menej ako 1 min. min.

Ford Mustang je synonymom pre zábavu, slobodu, výkon a štipku rebélie – a fanúšikovia na celom svete dnes oslavujú 60. narodeniny kultového Fordu Mustang.

Pri príležitosti osláv šiestich desaťročí nepretržitej výroby modelu Mustang dnes spoločnosť Ford predstavila dve nové verzie určené pre Európu. Nový Mustang California Special prináša moderný nádych špeciálnej edície, zatiaľ čo nový Mustang Nite Pony Package získal viac charakteru vďaka pôsobivým a štýlovým doplnkom.

Spoločnosť Ford predstavila aj nový Mustang Mach-E Rally4, čo je vôbec prvý elektromobil značky Ford inšpirovaný rely. K ďalším darčekom k narodeninám Mustangu patria prvé podrobnosti týkajúce sa procesu objednávania ultra výkonnej verzie Mustang GTD5.

Nové modely Mustang, rovnaký elán

Spoločnosť Ford dnes oznámila príchod nového modelu Mustang California Special určeného pre Európu, ktorý vzdáva hold obľúbenej špeciálnej edícii z roku 1968. Prostredníctvom jedinečného dizajnu zachytáva podstatu životného štýlu na americkom západnom pobreží.

K dispozícii je osem farebných variantov exteriéru vrátane. Verzia California Special pridáva výrazné bočné pruhy. Na vozidle je jedinečný nápis GT/CS, ktorý je pri slabom osvetlení takmer neviditeľný, ale na slnku je oveľa markantnejší.

V interiéri verzie California Special pokračuje tento energický motív. Model Mustang California Special možno od dnešného dňa objednať ako Mustang GT kabriolet. Na výber je šesťstupňová manuálna alebo desaťstupňová automatická prevodovka spárovaná s 5,0-litrovým motorom V8.

Od dnešného dňa si možno pre Mustang GT kupé a kabriolet s manuálnou alebo automatickou prevodovkou a 5,0-litrovým motorom V8 taktiež objednať aj nový balík Nite Pony Package, ktorý zákazníkom prináša možnosť voľby tmavšieho vzhľadu.

Legenda už 60 rokov

Mustang sa po prvýkrát začal predávať na Svetovej výstave v New Yorku dňa 17. apríla 1964. Od roku 1964 sa v siedmich generáciách predalo viac ako 10 miliónov Mustangov. Kultové športové vozidlo účinkovalo v tisíckach filmov, v televíznych dielach, hudobných klipoch a videohrách.

Mustang má za sebou aj legendárnu históriu v motoristickom športe na celom svete. Hneď v prvom roku predaja dosiahol prvé víťazstvo v pretekoch Tour de France Automobile. Súťažný elán Mustangu prežil dodnes vo verziách Mustang Dark Horse Spec R, GT4 a Mustang GT3, ktorý sa toto leto vráti na preteky 24 hodín Le Mans.

 

 

The post Spoločnosť Ford oslavuje 60 rokov kultového modelu Mustang appeared first on Autogratis.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie