Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spolu je jediným vyzyvatelem ANO, říká Pekarová. Piráti a STAN nám po volbách nekoukali na záda

Volební výsledek mohl být podle Pekarové lepší. Rozhodně ho ale nepovažuje za špatný. „Určitě je to ponaučení pro nás všechny. Ale z vládních stran – pokud se na to podíváme perspektivou koalice Spolu – jsme z větší části naplnili náš volební potenciál,“ řekla na CNN Prima NEWS. MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok na Nerudovou? Nebuďme přecitlivělí, Síkela […]
Menej ako 1 min. min.

Volební výsledek mohl být podle Pekarové lepší. Rozhodně ho ale nepovažuje za špatný. „Určitě je to ponaučení pro nás všechny. Ale z vládních stran – pokud se na to podíváme perspektivou koalice Spolu – jsme z větší části naplnili náš volební potenciál,“ řekla na CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok na Nerudovou? Nebuďme přecitlivělí, Síkela je lepší volbou na eurokomisaře, zhodnotila Pekarová

Pekarovou nicméně zamrzelo, že výsledky ještě nebyly o něco těsnější – k dorovnání vítězného hnutí ANO dělila koalici Spolu čtyři procenta. „Odstup je větší, než bych si přála, ale na druhou stranu se stále ukazuje, že jsme jediní, kdo je reálným vyzyvatelem s možností porazit hnutí ANO,“ zhodnotila šéfka Sněmovny v pořadu Co na to ministr.

Motoristé voliče zmanipulovali, tvrdí

Co se týče překvapivého úspěchu Motoristů sobě a Přísahy, podotkla, že se dokázali chytnout svého silného tématu, což je diskutovaný zákaz spalovacích motorů. Část svých voličů tím zmanipulovali, jelikož neuváděli na pravou míru, o čem se přesně na evropské půdě diskutuje. Někteří voliči se rovněž mohli souznít s životním stylem nově zvoleného europoslance Filipa Turka (Motoristé sobě), který dokázal oslovit i mladší publikum.

„Lidé mají strach, že v určitém roce už si nebudou moci koupit auto ani jako ojetinu. Tady se dost často totiž manipuluje s fakty a argumentuje nepravdivě,“ poznamenala Pekarová ke stylu komunikace Motoristů sobě, kteří ve své předvolební kampani akcentovali boj proti zákazu spalovacích motorů a Green Dealu.

Jediná protisíla vůči Babišovi

V pořadu Co na to ministr nicméně zopakovala, že i podle výsledků evropských voleb je koalice Spolu jediným skutečným konkurentem hnutí ANO.

„Platilo to před volbami, platí to i po nich. Všichni ostatní jsou skutečně daleko za námi. Ani STAN a Piráti se nepřehoupli k tomu, aby nám koukali na záda. To mě mrzí a nedělá mi to radost, protože chceme uspět i ve sněmovních volbách. Ty jsou klíčové. Byla bych ráda, kdyby v nich uspěly všechny strany v dnešní vládní koalici, abychom mohli dokončit, co jsme započali v tomto volebním období,“ zdůraznila své přání, aby pětikoaliční útvar vydržel i v dalších letech, odlišným názorům a přístupům navzdory.

Stejně tak Pekarovou pobavilo, když se nyní o pozornost lidí ucházelo hned několik volebních koalic – a často šlo o seskupení stran, podle kterých bylo utváření koalic po vzoru Spolu „fuj“. Podle ní nicméně dává smysl, aby TOP 09 stále držela spolu s ODS a KDU-ČSL i do budoucna. „Porazit extremisty a populisty. To je účel naší koalice,“ podtrhla předsedkyně Poslanecké sněmovny.

O výsledcích evropských voleb i nominacích na post eurokomisaře byla též řeč v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Záznam si můžete poslechnout níže.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie