Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spor o povodně: Proč mi skáčete do řeči? ptal se Šmarda. Říkáte nesmysly, odpověděla Pekarová

„Kdo rychle dává, dvakrát dává. A mluvit o osobní odpovědnosti v situaci, kdy stát selhává, také není příliš odpovědné,“ prohlásil Šmarda ve studiu CNN Prima NEWS. Jeho výrok o selhání státu vyburcoval k reakci Markétu Pekarovou Adamovou i Mariana Jurečku. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Když lidé nebudou moci volit, budu první, kdo to napadne, řekl Šlachta Druhý […]
Menej ako 1 min. min.

„Kdo rychle dává, dvakrát dává. A mluvit o osobní odpovědnosti v situaci, kdy stát selhává, také není příliš odpovědné,“ prohlásil Šmarda ve studiu CNN Prima NEWS. Jeho výrok o selhání státu vyburcoval k reakci Markétu Pekarovou Adamovou i Mariana Jurečku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Když lidé nebudou moci volit, budu první, kdo to napadne, řekl Šlachta

Druhý jmenovaný reagoval následovně: „Ten příběh není takový, že selhává stát. Nemůžete někomu nutit protipovodňová opatření, pokud je samotná obec nechce. Takže, prosím vás, neříkejte, že Troubky nebo Nové Heřminovy jsou selháním státu.“

Ministr práce tak připomněl, že se některé obce dlouhé roky stavěly proti českým vládám a odmítaly budovat protipovodňová opatření.

Šmarda později uvedl, že vláda podle něj ani nenadělala chyby při řešení samotné povodňové krize, ale spíš udělala chybu svou rozpočtovou neodpovědností. „Mluvili jsme o rozpočtové rezervě. Jestliže hospodařím tak, že ji mám kompletně vyčerpanou už v srpnu, tak to prostě znamená, že neumím plánovat. Státní kasa je prázdná,“ sdělil, načež mu začala oponovat Pekarová.

„Já jsem vám neskákal do řeči, je to znak dobrého vychování. Proč mi skáčete do řeči vy?“ ptal se Šmarda. „Protože říkáte nesmysly,“ reagovala Pekarová.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Nerudová ostře ke Konečné: Komunisté řešili migraci tak, že stříleli lidi na hranicích

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie