Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spor o Zelenském. Už není prezident, tvrdil Fiala z SPD. Slova jako z propagandy, žasl Kupka

Poslanec SPD Radim Fiala na CNN Prima NEWS varoval před rizikem eskalace války mezi Ruskem a Ukrajinou. „Hrozí a opravdu velká. Teď se žádá o to, aby se mohlo zbraněmi střílet do ruského vnitrozemí,“ kroutil hlavou Fiala. ČTĚTE TAKÉ: Putin je ochoten zastavit boje na Ukrajině, píše Reuters. Ruské zdroje zveřejnily podmínky Následně se zástupce SPD […]
Menej ako 1 min. min.

Poslanec SPD Radim Fiala na CNN Prima NEWS varoval před rizikem eskalace války mezi Ruskem a Ukrajinou. „Hrozí a opravdu velká. Teď se žádá o to, aby se mohlo zbraněmi střílet do ruského vnitrozemí,“ kroutil hlavou Fiala.

ČTĚTE TAKÉ: Putin je ochoten zastavit boje na Ukrajině, píše Reuters. Ruské zdroje zveřejnily podmínky

Následně se zástupce SPD opřel do ukrajinských politiků. „Nastolili banderovský režim. Nezpochybnitelné je, že se země dodnes nevypořádala s korupcí, s oligarchy a nacismem,“ uvedl Fiala.

Jeho strana prý vyzývá k zahájení mírových diskusí. „Chceme jednat a ne tam posílat další zbraně. Konflikt totiž nemá vojenské řešení,“ je přesvědčený Fiala. Rovněž zmínil, že Zelenskyj již není prezidentem. „21. května mu skončil mandát,“ sdělil. Na to zareagovala moderátorka pořadu Terezie Tománková a připomněla, že volby se nemohly konat kvůli vojenskému konfliktu.

Proti Fialovým slovům se rázně ohradil ministr dopravy Kupka. „Tohle byl projev, jako když ho vystřihnete z ruské propagandy. Pokud chcete konflikt zastavit, tak to znamená připravit takové podmínky, které jsou pro Ukrajinu aspoň trochu přijatelné. My se pouze snažíme o to, aby se Ukrajina mohla efektivně bránit,“ řekl Kupka.

Kupka zmínkou o ruské propagandě reagoval na slova Vladimira Putina, podle kterého není Zelenskyj legitimním prezidentem. Podle ruského prezidenta proto nemohou začít mírové rozhovory. „Ale s kým by se mělo vyjednávat? To není planá otázka…Samozřejmě si uvědomujeme, že legitimita stávající hlavy státu vypršela,“ řekl Putin na tiskové konferenci po rozhovorech s běloruským vůdcem Alexandrem Lukašenkem.

Politik SPD následně vyslovil obavu před dalším pokračováním války. „Já se taky bojím. A víte proč? Protože jestli tam dodáváte zbraně, z kterých se bude střílet na cizím území, konflikt bude pokračovat. Dřív jsem se nebál, protože jsem věřil v mírová jednání. Dnes se ale Ruska bojím,“ dodal.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie