Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spôsobuje jedlo z mikrovlnky rakovinu? Odpoveď vás možno prekvapí

Možno tomu neveríte, ale pravdepodobne ste o tom počuli a možno ste o tom aj premýšľali. Je možné, že jedlo pripravené v mikrovlnnej rúre je karcinogénne? Môžu byť hrozbou pre naše zdravie a život? Odpoveď je jasná, poďme sa na ňu pozrieť. Používajte mikrovlnnú rúru správne Keď si domov prinesiete novú mikrovlnnú rúru, mali by […]
Menej ako 1 min. min.

Možno tomu neveríte, ale pravdepodobne ste o tom počuli a možno ste o tom aj premýšľali. Je možné, že jedlo pripravené v mikrovlnnej rúre je karcinogénne? Môžu byť hrozbou pre naše zdravie a život? Odpoveď je jasná, poďme sa na ňu pozrieť.

Používajte mikrovlnnú rúru správne

Keď si domov prinesiete novú mikrovlnnú rúru, mali by ste si prečítať návod, ako ju správne používať. Po prvé, uistíte sa, že ju používate správne, a po druhé, predĺžite jej životnosť a nebudete musieť míňať peniaze na opravy alebo výmeny.

Mikrovlnné rúry nespôsobujú rakovinu

Potraviny ohrievané v mikrovlnnej rúre rozhodne nespôsobujú rakovinu, čo je vedecky dokázané. Opak tvrdia hoaxy, ktorých cieľom je vystrašiť ľudí, aby uverili ďalším dezinformáciám.

Ohrievania alebo rozmrazovania v mikrovlnnej rúre sa nemusíte obávať. Niektorí ľudia v nej dokonca pečú a je to bezpečné.

Nemusíte sa obávať ani toho, že mikrovlny vyžarujú žiarenie do prostredia, to je nezmysel. Vlny zostávajú uväznené vo vnútri spotrebiča, kde vykonávajú svoju prácu, a neprenikajú von, pretože by hrozilo, že zohrejú aj svoje okolie.

Strácajú potraviny vitamíny a živiny?

Prípravou potravín v mikrovlnnej rúre sa skutočne môžu stratiť živiny, ale to platí pre akúkoľvek tepelnú úpravu. To znamená, že ak jedlo ohrievate napríklad nad vodným kúpeľom alebo varíte na panvici, pravdepodobne stratí rovnaké množstvo vitamínov a živín, ako keď ho ohrievate v mikrovlnnej rúre.

Nezabudnite rúru pravidelne čistiť a vetrať

Ak sa o ňu nebudete správne starať, môže spôsobiť oveľa viac zdravotných problémov ako mikrovlnná rúra. Po každom použití by ste mali nechať rúru na chvíľu otvorenú, aby sa do nej dostal čerstvý vzduch, a aspoň zľahka ju utrieť – jedlo sa často škvarí a môže sa prilepiť na steny alebo strop, kde sa časom znehodnotí.

Jedlo tiež ohrievajte v riade vhodnom do mikrovlnnej rúry, aby sa nepoškodilo alebo nepopálilo.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie