Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Správa o zbabelom pokuse o atentát na slovenského premiéra Fica mnou hlboko otriasla, uviedol Scholz

Nemecký kancelár Olaf Scholz v stredu ostro odsúdil streľbu, ktorej terčom sa stal slovenský premiér Robert Fico. “Správa o zbabelom pokuse o atentát na slovenského premiéra Fica mnou hlboko otriasla,” napísal na platforme X, píše agentúra DPA. “Násilie nesmie mať miesto v európskej politike. V týchto chvíľach myslím na Roberta Fica, jeho blízkych a občianky […]
Menej ako 1 min. min.

Nemecký kancelár Olaf Scholz v stredu ostro odsúdil streľbu, ktorej terčom sa stal slovenský premiér Robert Fico. “Správa o zbabelom pokuse o atentát na slovenského premiéra Fica mnou hlboko otriasla,” napísal na platforme X, píše agentúra DPA.

“Násilie nesmie mať miesto v európskej politike. V týchto chvíľach myslím na Roberta Fica, jeho blízkych a občianky a občanov Slovenska,” dodal nemecký kancelár.

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali.

Na pokus o atentát na slovenského premiéra reagoval aj nemecký vicekancelár a minister hospodárstva Robert Habeck.

V úvode svojho prejavu na pôde nemeckého Spolkového snemu (Bundestagu) v Berlíne zaželal Ficovi skoré uzdravenie a zároveň upozornil, že tí, ktorí sa cítia byť súčasťou demokratického spektra, by mali svoje slová “dôkladne zvažovať”.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie