Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spustenie spotových ETF na Ethereum

V posledných týždňoch sa pozornosť investorov a analytikov sústredila na očakávané spustenie spotových fondov obchodovaných na burze (ETF) pre Ethereum, ktoré mnohí predpokladali už 2. júla. Tento krok bol všeobecne vnímaný ako potenciálny katalyzátor pre širšiu adopciu a integráciu Ethereum v tradičných finančných systémoch. Avšak, nedávne komentáre a požiadavky amerického regulačného orgánu, Komisie pre cenné […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných týždňoch sa pozornosť investorov a analytikov sústredila na očakávané spustenie spotových fondov obchodovaných na burze (ETF) pre Ethereum, ktoré mnohí predpokladali už 2. júla. Tento krok bol všeobecne vnímaný ako potenciálny katalyzátor pre širšiu adopciu a integráciu Ethereum v tradičných finančných systémoch. Avšak, nedávne komentáre a požiadavky amerického regulačného orgánu, Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC), na opätovné predloženie formulárov S-1, naznačujú potenciálne oneskorenie spustenia týchto ETF až do polovice alebo konca júla.

Podľa analytikov Bloomberg ETF, Erica Balchunasa a Jamesa Seyffarta, SEC si vyžiadala dodatočný čas na prehodnotenie formulárov S-1 predložených potenciálnymi emitentmi spotových ETF na Ethereum, čo môže mať za následok posunutie spustenia na neskorší termín. Tento krok SEC prichádza po schválení formulárov 19b-4 v máji, ktoré bolo prvou časťou dvojstupňového procesu potrebného na spustenie ETF.

Prezident spoločnosti ETF Store, Nate Geraci, poznamenal, že posledné kolo revízií S-1 bolo relatívne malé a predpovedal, že SEC by mohla emitentov schváliť na obchodovanie do 14-21 dní. Napriek tomu zostáva presný časový harmonogram neistý, pričom SEC naznačila možné spustenie ešte toto leto.

Oneskorenie spustenia spotových ETF na Ethereum môže mať rôzne dôsledky. Na jednej strane môže toto oneskorenie priniesť dodatočný čas na zabezpečenie, aby všetky regulačné požiadavky boli splnené a aby ETF boli pripravené na bezproblémové spustenie. Na druhej strane môže toto oneskorenie vyvolať určitú neistotu na trhu a ovplyvniť krátkodobé cenové pohyby Ethereum.

Je dôležité poznamenať, že schválenie formulárov S-1 je kritickým krokom v procese, ktorý nemá stanovený špecifický termín, čo znamená, že emitenti sú závislí na časovom harmonograme SEC pre revíziu a schválenie. Tento faktor pridáva ďalšiu vrstvu neistoty do celého procesu.

V kontexte globálneho finančného trhu a rastúceho záujmu o kryptomeny, je spustenie spotových ETF na Ethereum sledované s veľkým očakávaním. Takéto fondy by mohli poskytnúť investorom ďalšiu cestu k expozícii voči Ethereum bez nutnosti priameho vlastníctva kryptomeny, čo by mohlo prilákať nových investorov a zvýšiť likviditu na trhu.

Zatiaľ čo presný dátum spustenia zostáva neznámy, je zrejmé, že SEC berie svoju regulačnú úlohu vážne a zameriava sa na ochranu investorov a integritu trhu. Vzhľadom na dynamiku a rýchly vývoj kryptomenového sektora je dôležité, aby regulačné orgány a emitenti ETF pracovali spoločne na dosiahnutí rovnováhy medzi inováciou a reguláciou, aby sa zabezpečila bezpečnosť a transparentnosť pre všetkých zúčastnených strán.

Príspevok Spustenie spotových ETF na Ethereum je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie