Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Srbská vláda hovorí o úspechu v komunálnych voľbách, opozícia o nezrovnalostiach

Vládna Srbská pokroková strana (SNS) deklarovala víťazstvo v nedeľňajších komunálnych voľbách v desiatkach miest a obcí v krajine vrátane opakovaných volieb v metropole Belehrad. Opozícia tvrdí, že došlo k závažným nezrovnalostiam. Informuje o tom agentúra AP. Premiér Miloš Vučevič novinárom povedal, že strana “čisto a presvedčivo” zvíťazila. Opoziční predstavitelia však hlásili incidenty a potýčky v […]
Menej ako 1 min. min.

Vládna Srbská pokroková strana (SNS) deklarovala víťazstvo v nedeľňajších komunálnych voľbách v desiatkach miest a obcí v krajine vrátane opakovaných volieb v metropole Belehrad. Opozícia tvrdí, že došlo k závažným nezrovnalostiam. Informuje o tom agentúra AP.

Premiér Miloš Vučevič novinárom povedal, že strana “čisto a presvedčivo” zvíťazila. Opoziční predstavitelia však hlásili incidenty a potýčky v Belehrade i Novom Sade. Oficiálne výsledky sa očakávajú v pondelok.

Nové voľby do mestského zastupiteľstva v Belehrade sa konali po tom, ako v ňom SNS nedokázala zostaviť väčšinovú koalíciu. Decembrové komunálne voľby tam sprevádzali správy o rozsiahlych nezrovnalostiach, čo vyvolalo protesty a obvinenia vládnucej strany prezidenta Aleksandra Vučiča z podvodov.

V Belehrade sa opakujú miestne voľby. Zakázané majú voliť tí, ktorí sa presťahovali

V nedeľu voliči rozhodovali aj o obsadení zastupiteľstiev vo vyše 80 ďalších mestách a obciach.

Pozorovatelia z mimovládneho Centra pre výskum, transparentnosť a zodpovednosť podali viacero trestných oznámení pre podozrenie z organizovaného hlasovania, kupovania hlasov, porušenia tajnosti hlasovania a prítomnosti neoprávnených osôb vo volebných miestnostiach. SNS obvinenia poprela.

Vučičova strana už viac ako desať rokov kontroluje všetky úrovne moci v Srbsku a do nedeľňajších volieb išla ako favorit, napísala AP. Opozičné strany neboli jednotné v tom, či sa na hlasovaní zúčastniť, čo oslabilo ich šance na úspech, dodala agentúra.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie