Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stablecoiny spoločnosti Circle sú v súlade s MiCA

Spoločnosť Circle, známa svojimi stablecoinmi USDC a EURC, oznámila dôležitý krok vpred v oblasti regulácie kryptoaktív. Tieto stablecoiny sú teraz v súlade s nariadením EÚ o trhoch s kryptoaktívami (MiCA), čo predstavuje významný míľnik nielen pre spoločnosť, ale aj pre celý kryptomenový trh. Tento súlad umožňuje spoločnosti Circle natívne vydávať tieto stablecoiny európskym zákazníkom a […]
Menej ako 1 min. min.

Spoločnosť Circle, známa svojimi stablecoinmi USDC a EURC, oznámila dôležitý krok vpred v oblasti regulácie kryptoaktív. Tieto stablecoiny sú teraz v súlade s nariadením o trhoch s kryptoaktívami (MiCA), čo predstavuje významný míľnik nielen pre spoločnosť, ale aj pre celý kryptomenový trh. Tento súlad umožňuje spoločnosti Circle natívne vydávať tieto stablecoiny európskym zákazníkom a posilňuje jej pozíciu na trhu ako autorizovaného vydavateľa elektronických peňazí vo Francúzsku, ktoré teraz slúži ako jej európske ústredie.

Nariadenie MiCA, ktoré bolo dokončené takmer pred dvoma rokmi a schválené Európskym parlamentom minulý rok, stanovuje komplexné usmernenia pre stablecoiny a trhy s digitálnymi aktívami. Tento regulačný rámec sa považuje za kľúčový krok pri integrácii stablecoinov do hlavnej finančnej infraštruktúry pre platby, financie a obchod. Vďaka tomu môžu európski používatelia naďalej obchodovať, obchodovať, samostatne uschovávať a používať tieto stablecoiny v decentralizovaných financiách (DeFi) bez akýchkoľvek zmien.

Jeremy Allaire, generálny riaditeľ spoločnosti Circle, zdôraznil význam tohto kroku pre spoločnosť a celý sektor, keď uviedol, že Circle je prvým globálnym emitentom stablecoinov, ktorý je v súlade s MiCA. Tento fakt podčiarkuje rastúcu dôležitosť regulácie v kryptomenovom priestore a ukazuje, že spoločnosti, ktoré sú ochotné prispôsobiť sa novým pravidlám, môžu získať konkurenčnú výhodu.

Význam tohto súladu je obzvlášť dôležitý v kontexte nedávnych obáv o stabilitu niektorých stablecoinov a potreby zabezpečiť transparentnosť a dôveru v digitálne aktíva. S týmto krokom Circle nielenže posilňuje svoju pozíciu na európskom trhu, ale tiež prispieva k stabilite a bezpečnosti celého sektora.

Vzhľadom na to, že stablecoiny sú často považované za most medzi tradičnými financiami a kryptomenami, je ich regulácia a súlad s MiCA kľúčový pre ich širšie prijatie a integráciu do finančných systémov. Circle svojím prístupom ukazuje, že je možné nájsť rovnováhu medzi inováciami a reguláciami, čo môže slúžiť ako príklad pre ostatné spoločnosti v tejto rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Stablecoiny spoločnosti Circle sú v súlade s MiCA je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie