Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí investovať hoci len 20 eur mesačne, aby ste našetrili slušný balík peňazí

Slováci v poslednom roku zmenili prístup k peniazom. Vysoká inflácia prinútila ľudí premýšľať o svojom majetku, príjmoch aj výdavkoch. Výsledkom toho je, že Slováci začali šetriť a investovať. Aj malá pravidelná suma dokáže za pár rokov premeniť investíciu na dvojnásobne väčší balík peňazí. Slováci začali vo veľkom investovať Na Slovensku je známe, že finančná gramotnosť obyvateľstva je pomerne nízka. […]
Menej ako 1 min. min.

Slováci v poslednom roku zmenili prístup k peniazom. Vysoká inflácia prinútila ľudí premýšľať o svojom majetku, príjmoch aj výdavkoch. Výsledkom toho je, že Slováci začali šetriť a investovať. Aj malá pravidelná suma dokáže za pár rokov premeniť investíciu na dvojnásobne väčší balík peňazí.

Slováci začali vo veľkom investovať

Na Slovensku je známe, že finančná gramotnosť obyvateľstva je pomerne nízka. Aj napriek tomu Slováci myslia na budúcnosť – a to nielen svoju, ale najmä svojich detí. Posledné prieskumy ukázali, že počet rodičov, ktorý investujú, stúpol v priebehu jediného roka až o 84 %. Pre porovnanie, u našich českých susedov zaznamenali len 51-percentný nárast.

Situáciu vysvetlil analytik Portu Marek Malina:

Na Slovensku sme svedkami toho, že rodičia sú k svojim deťom štedrejší v porovnaní s výškou vlastných investícií než v Česku. Pre obe krajiny však platí, že najviac si môžu dovoliť svojim potomkom odkladať tí, ktorí ich majú menej. Viacdetné rodiny majú, logicky, voľných financií menej a do hry vstupuje aj demografia, keď počet viacdetných rodín postupne klesá.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ako vyzerá investičné sporenie pre deti

Slovenská sporiteľňa ponúka investičné sporenie pre deti nie len svojim klientom, ale aj tým, ktorí majú účet v inej banke. Pravidelným investovaním hoci aj malej sumy dokážu rodičia svojim deťom našetriť peknú kôpku peňazí.

Banka na svojej webstránke uvádza reálny príklad zhodnotenia na základe doterajších výsledkov jej Fondu maximalizovaných výnosov.

The post Stačí investovať hoci len 20 eur mesačne, aby ste našetrili slušný balík peňazí appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie