Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí jedna lyžička a zamiokulky sa vám poďakujú. Polejte ho a sledujte, ako rastú nové listy

24.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Zamiokulkas je už dlhú dobu veľmi obľúbený, čo z neho robí jednu z najobľúbenejších izbových rastlín. Je to spôsobené jednoduchou starostlivosťou a charakteristickými šťavnatými zelenými listami. Čo robiť, aby rastlina bujne rástla? Vyskúšajte domáce hnojivo na zamiokulkas. Čo robiť, aby rastlina bujne rástla? Vyskúšajte domáce hnojivo.Foto: súkromný […]
Menej ako 1 min. min.

24.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Zamiokulkas je už dlhú dobu veľmi obľúbený, čo z neho robí jednu z najobľúbenejších izbových rastlín. Je to spôsobené jednoduchou starostlivosťou a charakteristickými šťavnatými zelenými listami. Čo robiť, aby rastlina bujne rástla? Vyskúšajte domáce hnojivo na zamiokulkas.

Čo robiť, aby rastlina bujne rástla? Vyskúšajte domáce hnojivo.
Foto: súkromný archív

Zamiokulkas je považovaný za úrodnú a odolnú rastlinu, to však neznamená, že sa nerozpadá. Hoci dokáže veľa odpustiť a je odolná voči jednoduchým chybám začiatočníkov, ako aj útokom škodcov či nedostatku vody, občas stratí listy alebo prestane rásť nové. Na čo si dávať pozor a ako sa o zamiokulky starať?

Ako sa starať o zamiokulkas? Pozor na bežné chyby

Zamiokulkas rastie pomaly, takže musíte byť trpezliví. Najlepšie sa cíti na tienenom alebo polotienistom mieste, nie však v najtmavšom kúte miestnosti. Príliš veľa slnečného svetla môže spôsobiť hnedé škvrny a zmenu farby na listoch.

Tiež zle znáša prievan, preto je lepšie nestavať črepník k dvierkam. Čo ešte netoleruje? Zavlažovanie je jednou z vecí, na ktoré si treba dávať pozor.

Prečo zamiokulkas nerastú nové listy? Dôvodom môže byť zlé zavlažovanie

Nedostatok nových listov alebo veľmi slabý rast môžu mať rôzne príčiny. Môže to byť spôsobené napadnutím škodcami, vtedy sa oplatí poriadne pozrieť na listy. Najčastejším dôvodom je však slabá zálievka a nedostatok hnojív. Hoci ide o odolnú rastlinu, neznáša prelievanie.

Určite je lepšie ho vysušiť ako zatopiť. Počas vegetačného obdobia, teda v lete a na jar, by mal byť substrát neustále mierne vlhký. Na zalievanie použite toto domáce hnojivo na zamiokulkas.

Vyskúšajte domáce hnojivo na zamiokulkas.
Foto: shutterstock/New Africa

Ako zaliať zamiokulkas? Vyskúšajte domáce hnojivo na zamiokulkas

Pred zalievaním vždy skontrolujte vlhkosť pôdy prstom alebo paličkou. Vodu používajte až vtedy, keď je vrchná vrstva substrátu suchá. V závislosti od veľkosti rastliny a črepníka stačí aj raz za 2 týždne. Počas vegetačného obdobia môžete na zálievku použiť želatínové hnojivo na zamiokulky.

Domáca zmes dodá rastline veľkú dávku dusíka, ktorý je potrebný pre správny rast a vývoj, posilňuje korene a má obrovský vplyv na vzhľad a stav listov. Ako pripraviť domáce hnojivo na zamiokulkas? Budete potrebovať lyžicu želatíny a 4 šálky vody (1 liter).

Zahrejte pohár vody, kým nebude horúca

Pridajte lyžicu želatíny a miešajte, kým sa nerozpustí.

Zrieďte 3 šálkami vlažnej vody.

Hnojivo aplikujte približne každé 4 týždne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jeden z najväčších nepriateľov každého záhradníka. Ako bojovať proti vijačke krušpánovej?

Rozdrvte, zalejte vodou a zavlažte zamiokulky. Z kvetináča budú vyrastať zelené listy

The post Stačí jedna lyžička a zamiokulky sa vám poďakujú. Polejte ho a sledujte, ako rastú nové listy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie