Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí jedna šálka tohto domáceho roztoku a kvety budú rásť krásne po celý rok

Ak chcete, aby kvety bujne rástli po celý rok, môžete použiť túto jednoduchú metódu: všetky kroky. Keď príde mesiac máj, jar sa začne ukazovať v celej svojej kráse. Kvety a rastliny dominujú na scéne a ponúkajú často úchvatnú prehliadku farieb. V posledných mesiacoch sa mnohí rozhodli zaľudniť svoju záhradu a dokonca aj interiér svojho domu […]
Menej ako 1 min. min.

Ak chcete, aby kvety bujne rástli po celý rok, môžete použiť túto jednoduchú metódu: všetky kroky.

Keď príde mesiac máj, jar sa začne ukazovať v celej svojej kráse. Kvety a rastliny dominujú na scéne a ponúkajú často úchvatnú prehliadku farieb. V posledných mesiacoch sa mnohí rozhodli zaľudniť svoju záhradu a dokonca aj interiér svojho domu týmito zázrakmi prírody, pričom si vybrali niektoré z najvýraznejších a najpríjemnejších kvetov. Ako však každý odborník na záhradkárstvo dobre vie, na zabezpečenie bujného rastu a neustáleho kvitnutia kvetov a rastlín je potrebné sa o svojich zelených priateľov veľmi dobre starať, možno aj využitím nejakej metódy, vďaka ktorej kvety kvitnú stále po celý rok.

Realizujte túto metódu: tu máte všetko, čo potrebujete.

Jedným z príkladov sú orchidey, veľmi elegantné kvety, ktoré často nachádzame v záhradách a dokonca aj vo vnútri miestností domov. Orchidey skutočne patria k najvhodnejším kvetinám pre váš domov: okrem toho, že sú krásne, dokážu dodať každému kútu domu závan farieb spolu s omamnou vôňou.

Ako teda zabezpečiť, aby orchidey mali čo najviac púčikov a kvitli po celý rok? Mnohí ľudia nevedia, že existuje veľmi účinná metóda, ako dosiahnuť, aby orchidey kvitli neustále.

Ako prvé si vezmite cibuľu a odrežte jej šupku, pretože obsahuje prvky ako vápnik, draslík, fosfor a horčík, ktoré zaručujú antioxidačné, antibakteriálne a antiseptické vlastnosti. Preto je cibuľová šupka ideálna na veľmi rýchle pestovanie orchideí.

Postup spočíva v tom, že cibuľové šupky sa vložia do sklenenej nádoby a zaleje sa pol litrom prevarenej vody. Po tom, ako počkáme, kým voda vychladne, prejdeme k ďalšiemu kroku, t. j. do ďalšej nádoby vložíme ryžu, ďalší výnimočný prvok obsahujúci draslík, fosfor a horčík. Päť lyžíc ryže stačí na doplnenie jedného litra vody izbovej teploty. V tomto momente pristúpime k filtrácii ryžovej vody, ktorá sa potom musí preliať cez sito do ďalšej nádoby.

Do nádoby, do ktorej sme zaviedli prefiltrovanú ryžovú vodu, môžeme pridať roztok, ktorý sme predtým vytvorili pomocou cibuľových šupiek, pričom aj v tomto prípade všetko starostlivo prefiltrujeme. Dobre premiešame a získali sme dokonalú zmes bohatú na živiny pre orchidey pred hnojením.

Roztok spôsobí, že kvety v okamihu porastú.

Pred použitím tejto zmesi je vždy najlepšie listy navlhčiť pokropením trochou vody. To však nie je všetko, pretože rada odborníkov znie, aby ste trochu vody naliali aj na pôdu orchideí, aby sa hnojivo lepšie vstrebalo. Koľko času by malo uplynúť, kým môžete pristúpiť k hnojeniu? V ideálnom prípade by ste mali počkať približne tridsať minút, aby sa korene zazelenali.

Teraz môžete hnojivo aplikovať. Najprv naberte malé množstvo vatovým tampónom a roztok zotrite na listy. Vďaka tejto jednoduchej metóde sa listy orchideí už nebudú musieť potýkať s hmyzom a hubami a budú sa tešiť z množstva vitamínov.

Minerály sa ukážu ako výnimočný spojenec pre listy, ktoré môžu rásť zdravšie a silnejšie. Alternatívou je naliať roztok do fľaše s rozprašovačom a nastriekať ho na listy, pričom ho môžete aplikovať raz alebo dvakrát mesačne.

Mlženie by sa malo vykonávať aj pod listami, aby sa účinne bojovalo proti hubám a parazitom. Nakoniec je možné roztok naliať do pôdy vo váze a podporiť tak veľmi rýchly rast týchto nádherných kvetov, tonizáciu a posilnenie listov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie