Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí len 5 minút denne. Toto jednoduché domáce ošetrenie spevní a omladí vašu pokožku

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YAKOBCHUK VIACHESLAV). Celulitída je nočnou morou mnohých žien bez ohľadu na vek, veľkosť či postavu. Našťastie existujú lacné a účinné domáce prostriedky na boj s hrudkovanou a vráskavou pokožkou. Jedným z nich je suché čistenie tela. Stačí 5 minút denne a všimnete si účinky. Celulitída je nočnou morou mnohých […]
Menej ako 1 min. min.

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YAKOBCHUK VIACHESLAV).

Celulitída je nočnou morou mnohých žien bez ohľadu na vek, veľkosť či postavu. Našťastie existujú lacné a účinné domáce prostriedky na boj s hrudkovanou a vráskavou pokožkou. Jedným z nich je suché čistenie tela. Stačí 5 minút denne a všimnete si účinky.

Celulitída je nočnou morou mnohých žien bez ohľadu na vek, veľkosť či postavu.
Foto: shutterstock/YAKOBCHUK VIACHESLAV

Rýchly a lacný spôsob, ako získať pevnú pokožku. Získal popularitu po celom svete

Jedným z najúčinnejších a najlacnejších domácich prostriedkov na zlepšenie pevnosti pokožky je suché kefovanie tela. Táto liečba, ktorej tradícia pochádza z ajurvédskej medicíny využívanej na Ďalekom východe, sa teší čoraz väčšej obľube žien po celom svete.

Suché čistenie zahŕňa masírovanie pokožky kefou s prírodnými štetinami, bez použitia akejkoľvek kozmetiky. Toto ošetrenie odstraňuje odumreté kožné bunky, stimuluje krvný a lymfatický obeh a viditeľne zlepšuje pevnosť pokožky. Ide o kombináciu klasickej masáže s formou ručného peelingu, vďaka ktorému je pokožka hladká, pevná a omladená a telo zrelaxované a uvoľnené.

Ako správne čistiť telo suchou kefou? Základom je pravidelnosť

Telo by sme mali kefovať v stoji, začať od spodných partií smerom nahor.

Nohy a stehná by sa mali čistiť miernym tlakom a dlhými, jemnými ťahmi. Najprv sa oplatí urobiť niekoľko dlhých ťahov a potom krúživými pohybmi vyčistiť celé nohy.

Osobitnú pozornosť by sme mali venovať bruchu. Začnite od bedier a robte pravidelné pohyby smerom dovnútra, potom prisuňte kefku k pupku dole a späť hore.

Každú časť tela masírujeme cca 1 minútu a celé telo je možné kefovať maximálne 5 minút. Na zvýšenie účinku ošetrenia sa po takejto masáži oplatí osprchovať striedavým prúdom studenej a teplej vody.

Suché čistenie tela môže priniesť skvelé výsledky, ale kľúčová je pravidelnosť. Po prvom ošetrení je pokožka hladšia a každodenná masáž počas 14 dní môže výrazne zlepšiť pevnosť nášho tela.

Možné podráždenie pokožky. Tu je to, kto by si nemal čistiť telo

Musíme si však uvedomiť, že suché čistenie tela môže viesť k podráždeniu pokožky. Z tohto dôvodu by sa niektorí ľudia mali tomuto postupu vyhýbať. Ide najmä o ľudí s:

atopická alebo seboroická dermatitída,

kožné kapiláry,

rôzne druhy podráždenia,

zápaly kože.

Ak máte pochybnosti, vždy stojí za to poradiť sa s kozmetológom alebo dermatológom.

Čo ešte ovplyvňuje pevnosť pokožky? Výskumníci súhlasia

Na stav a pevnosť pokožky vplývajú rôzne faktory. Patria sem: gény, životný štýl, strava a fyzická aktivita. Veľmi dôležitú úlohu zohráva aj správna hydratácia, na ktorú často zabúdame.

Podľa údajov dostupných na stránke medicover.pl pravidelné pitie litra kvalitnej minerálnej vody počas 42 dní môže zvýšiť hydratáciu našej pokožky až o 14 %. To sa premieta nielen do zdravého vzhľadu našej pokožky, ale aj do pevnosti a pružnosti pokožky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jar je ideálny čas na premenu. Tu sú najmódnejšie ofiny roku 2024

Žiadna medová blond alebo platinová. Na jar si zvoľte farbenie „zajačik“. Ako to vyzerá?

The post Stačí len 5 minút denne. Toto jednoduché domáce ošetrenie spevní a omladí vašu pokožku appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie