Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí naliať do kanvice a vodný kameň zmizne úplne sám. Je to veľmi jednoduché

Ako účinne odstrániť vodný kameň z kanvice? Mnohí z nás majú obavy z používania chemikálií a tradičné metódy nie vždy prinášajú požadované výsledky. Ak hľadáte alternatívne riešenie, tu je niekoľko účinných spôsobov, ako odstrániť vodný kameň z kanvice. Vodný kameň, ktorý sa tvrdohlavo usadzuje na stenách našich kanvíc, je výsledkom takzvanej tvrdej vody, ktorá je, […]
Menej ako 1 min. min.

Ako účinne odstrániť vodný kameň z kanvice? Mnohí z nás majú obavy z používania chemikálií a tradičné metódy nie vždy prinášajú požadované výsledky. Ak hľadáte alternatívne riešenie, tu je niekoľko účinných spôsobov, ako odstrániť vodný kameň z kanvice.

Vodný kameň, ktorý sa tvrdohlavo usadzuje na stenách našich kanvíc, je výsledkom takzvanej tvrdej vody, ktorá je, žiaľ, bežná vo vodovodných kohútikoch väčšiny poľských domácností. Varenie vody v kanvici pokrytej vodným kameňom vedie k zmene jej chuti, farby a vlastností. Treba však poznamenať, že vodný kameň v kanvici nie je hrozbou pre naše zdravie. Tento nános sú jednoducho zlúčeniny vápnika a iných minerálov, ktoré sa prirodzene vyskytujú vo vode. Napriek tomu by sa kanvica mala pravidelne odvápňovať. Ako? Tu sú najlepšie patenty.

Ako odstrániť vodný kameň z kanvice pomocou domácich metód?

Kanvica by sa mala odvápňovať aspoň štyrikrát ročne, ale v prípade tvrdej vody by sa mali usadeniny v prípade potreby odstraňovať častejšie. Jednou z najobľúbenejších metód odstraňovania vodného kameňa z kanvice je varenie vody s octom. Nie je to však jediné riešenie.

Vodný kameň v kanvici možno ošetriť práškom do pečiva. Do kanvice naplnenej vodou vložte celé vrecúško prášku do pečiva. Roztok nechajte v kanvici cez noc. Po uplynutí tejto doby obsah kanvice jednoducho vylejte, spotrebič dôkladne vypláchnite a vodu v ňom prevarte (takúto vodu je najlepšie zlikvidovať a pripraviť čerstvú vodu na konzumáciu).

Čo možno urobiť, aby ste sa zbavili usadenín z kanvice? Domáce prostriedky

Jedným z najobľúbenejších spôsobov, ako sa zbaviť usadenín z rýchlovarnej kanvice, je použitie kolového nápoja (coca-cola). V jeho zložení nájdete kyselinu citrónovú, kyselinu uhličitú a kyselinu ortofosforečnú. Tá sa používa na odstraňovanie vodného kameňa z armatúr vo vykurovacom priemysle, ako aj pri výrobe hnojív. Kyselina uhličitá je zasa účinná pri čistení toaliet alebo odstraňovaní mastných škvŕn z oblečenia či príjazdových ciest.

Preto si sýtená kola ľahko poradí s vodným kameňom. Stačí zmiešať jeden pohár nápoja s malým množstvom vody a potom túto zmes prevariť v kanvici. Po zovretí ju nechajte 30 minút odstáť, potom kanvicu dôkladne vypláchnite a dvakrát až trikrát v nej prevarte čerstvú vodu.

Na záver je potrebné spomenúť kyselinu citrónovú, ktorá tiež účinne odstráni vodný kameň z vašej kanvice. Obsah vrecúška kyseliny citrónovej (približne 50 g) jednoducho nasypte do kanvice a zalejte tromi pohármi vody. Zmes potom prevarte a nechajte niekoľko hodín odstáť (najlepšie aspoň tri hodiny). Po uplynutí tejto doby by sa mala kanvica dôkladne vypláchnuť a niekoľkokrát by sa v nej mala prevariť čerstvá voda.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie