Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí niekoľko kvapiek prípravku z drogérie. Udrží vaše ruže kvitnúce až do neskorej jesene

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jurga Jot). Domáce hnojivo na ruže na báze výrobku z lekárne je v tejto sezóne skutočným hitom. Zistite, ako môžete posilniť kvety vo svojej záhrade bez toho, aby ste museli míňať majetok na hnojivá z obchodu. Ak sa rozhodnete pre tento prípravok, ruže budú hrdo zdobiť váš pozemok aj […]
Menej ako 1 min. min.

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jurga Jot).

Domáce hnojivo na ruže na báze výrobku z lekárne je v tejto sezóne skutočným hitom. Zistite, ako môžete posilniť kvety vo svojej záhrade bez toho, aby ste museli míňať majetok na hnojivá z obchodu. Ak sa rozhodnete pre tento prípravok, ruže budú hrdo zdobiť váš pozemok aj koncom jesene.

Aký prípravok Vám pomôže pri kvitnutí ruží?
Foto: shutterstock/Jurga Jot

Ruže patria medzi najobľúbenejšie kvety, o ktorých sníva väčšina žien. Ich pestovanie nie je príliš zložité a ak ich máte v záhrade, naplní Vás pohľad na ne hrdosťou. Sú neuveriteľne krásne a zdobia každý kút. Napriek svojim nízkym nárokom potrebujú náležitú starostlivosť. V tomto článku Vám prezradíme, aké metódy použiť, aby ste sa z rozvinutých púčikov ruží tešili čo najdlhšie.

Ruže a starostlivosť o tieto nádherné kvety

Je všeobecne známe, že najdôležitejším faktorom, ktorý ovplyvňuje rast jednotlivých ruží, je pôda. Ruže nie sú náročné kvety. Ak dbáme na správne hnojenie, pestovanie tejto krásnej odrody kvetov by nám nemalo spôsobovať žiadne problémy. Najlepším typom pôdy je piesočnato-hlinitá pôda, ktorá sa vyznačuje ľahkou priepustnosťou s vysokým obsahom humusu.

Ak dbáme na správne hnojenie, pestovanie tejto krásnej odrody kvetov by nám nemalo spôsobovať žiadne problémy.
Foto: shutterstock/Natali22206

Pôda, v ktorej bude ruža umiestnená, musí byť vlhká. Treba však dbať na to, aby nebola premočená. Aby sme zabezpečili kvalitu substrátu, môžeme rozprestrieť v okolí pôdy rašelinu. Najvhodnejšie pH pre ruže je 6 až 7. Pri kopaní miesta pre kvety musíme pamätať na správnu hĺbku, ktorá je 50 cm.

Vyhnite sa južným a severným umiestneniam kríkov. Ruže vyžadujú aspoň 6 hodín svetla denne. Pri výbere susedov pre rastliny sa vyhýbajte stromom a kríkom, ktoré majú bohatý koreňový systém. Kvetina by tak mohla prísť o vodu a živiny potrebné na správny rast. A keď už sme pri výžive, tu je najnovší trik na výrobu hnojiva pre ruže. Vďaka nemu sa z nich budete môcť tešiť aj do neskorej jesene.

Domáce hnojivo na ruže. Kúpite ho už od 3 eúr v závislosti od veľkosti balenia

Na webových stránkach a v obchodoch nie je núdza o rôzne druhy hnojív. V poslednom čase sa kladie dôraz na prirodzenosť a používanie produktov, ktoré máme doma. Jednou zo známych výživových zmesí je voda, v ktorej sa namáčajú banánové šupky. Šupky môžete zakopať aj priamo do zeme, sú zdrojom draslíka a fosforu, ktoré sú nevyhnutné pre rozvoj kvetov.

V poslednom čase dobýva trh nový hnojivo, ktoré si môžete pripraviť z jedného z najobľúbenejších výrobkov zakúpených v lekárni. V závislosti od veľkosti balenia ho kúpite už od 3 eúr a v záhrade dokáže skutočné zázraky. Ricínový olej má priaznivý vplyv na kvety ruží. Mastné kyseliny v zložení stimulujú ich správny rast.

Ricínový olej má priaznivý vplyv na kvety ruží. Mastné kyseliny v zložení stimulujú ich správny rast.
Foto: shutterstock/Alexander Ruiz Acevedo

Stačí, ak pridáte jednu čajovú lyžičku oleja do 10 litrov vody a dôkladne premiešajte. Toto hnojivo aplikujte raz mesačne. Nezabudnite, že hnojenie aj zalievanie by sa malo uskutočniť skoro ráno alebo neskoro večer.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Záhradníci varujú: ak zanedbáte jednu úlohu, ruže sa „výrazne poškodia“

Kedy presádzať ruže: na jeseň alebo na jar? „Neskoré“ nemusia vôbec kvitnúť

The post Stačí niekoľko kvapiek prípravku z drogérie. Udrží vaše ruže kvitnúce až do neskorej jesene appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie