Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí pridať túto vec do ovsených vločiek a vaše črevá a pečeň sa vám poďakujú

Ovsená kaša má takmer všetky výhody. Medzi nimi je len jedna drobná nevýhoda, ktorú by ste si mali uvedomiť a ktorej sa dá veľmi ľahko zbaviť. Stačí, ak si raňajky nepripravíte s mliekom, ale s kefírom. Bude to chutné, rýchle a naozaj veľmi, veľmi zdravé! Ovsená kaša je potravina, ktorú nemožno nepochváliť. Majú neuveriteľný účinok […]
Menej ako 1 min. min.

Ovsená kaša má takmer všetky výhody. Medzi nimi je len jedna drobná nevýhoda, ktorú by ste si mali uvedomiť a ktorej sa dá veľmi ľahko zbaviť. Stačí, ak si raňajky nepripravíte s mliekom, ale s kefírom. Bude to chutné, rýchle a naozaj veľmi, veľmi zdravé!

Ovsená kaša je potravina, ktorú nemožno nepochváliť. Majú neuveriteľný účinok na organizmus a kaša z nich je jednou z najzdravších raňajok, pre ktoré sa môžeme rozhodnúť. Stojí za to myslieť aj na to, aby sme do nej pridali niekoľko zdravých doplnkov: ovocie, orechy a kefír, ktoré ako nič iné umocňujú zdraviu prospešný charakter týchto chutných raňajok. Za zmienku stojí aj to, že kefír zabraňuje aj jedinému nepriaznivému účinku, ktorý ovsené vločky majú.

Ovsená kaša na kefíre – doslova zdravie samo

Na začiatok sa zamerajme na to, čo pridaním kefíru do ovsených vločiek získame. A je toho naozaj veľa. Množstvo minerálnych solí, dobre vstrebateľné bielkoviny a vitamíny sú len začiatkom tohto príjemného výčtu. Kefír, rovnako ako každý iný fermentovaný produkt, má senzačný účinok na črevá.

Je to výsledok tvorby zdravých probiotík v tomto mliečnom výrobku. V tejto súvislosti nemôžeme nespomenúť ani vysoký obsah vitamínu K2, ktorý ovplyvňuje imunitu, a pozitívny vplyv na stav pečene a pokožky.

Spomenuli sme tiež, že kefír zabraňuje niektorým negatívnym účinkom ovsených vločiek. Čo všetko to znamená? Nuž, ovsené vločky obsahujú kyselinu fytovú, ktorá procesom viazania minerálnych látok bráni ich vstrebávaniu do organizmu. Čerpanie nánosov železa, zinku a vápnika tým trpí. A pozor: pridaním kefíru do ovsených vločiek sa kyselina fytová neutralizuje. Takto – teraz už úplne oficiálne – sa ovsené vločky stali stopercentne dokonalými.

Ovsená kaša na kefíre – môžete si ju pripraviť aj večer!

V súvislosti s prípravou raňajok vždy hovoríme, že je dôležité nielen to, aby boli výživné a zdravé, ale aj to, aby sa dali rýchlo pripraviť. Ovsená kaša je v tomto zmysle skutočným rekordmanom. Zaujímavé je, že takýto pokrm na prvé jedlo dňa si môžete pripraviť ešte večer predtým. Ide o tzv. nočnú kašu – ovsené vločky sa zalejú kefírom a zmiešajú s rôznymi prísadami (vrátane ovocia, orechov, arašidového masla a kakaa), vložia sa do chladničky a ráno sa s chuťou zjedia.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie