Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí si ju kúpiť za pár eúr. Dom už nebude v horúcom počasí saunou

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Horúce počasie na Slovensku nie je ničím novým. Stále je ťažké si naň zvyknúť. Deti a starší ľudia sú z neho nešťastní. Aj zdraví dospelí ľudia sú postihnutí vlnami horúčav. Tie rýchlo prehrievajú naše domovy. Ak nemáme klimatizáciu, nemusíme do nej hneď investovať. Je ľahké zabrániť tomu, aby […]
Menej ako 1 min. min.

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes).

Horúce počasie na Slovensku nie je ničím novým. Stále je ťažké si naň zvyknúť. Deti a starší ľudia sú z neho nešťastní. Aj zdraví dospelí ľudia sú postihnutí vlnami horúčav. Tie rýchlo prehrievajú naše domovy. Ak nemáme klimatizáciu, nemusíme do nej hneď investovať. Je ľahké zabrániť tomu, aby naše štyri kúty boli horúce ako pec alebo sauna. Stačí zájsť do lekárne. Tam sa oplatí kúpiť si za pár eúr termo podložku. Ako ju správne používať na ochladenie vášho domova počas horúčav? Poradíme vám v tom.

Ako ju správne používať na ochladenie vášho domova počas horúčav? Poradíme vám v tom.
Foto: shutterstock/fizkes

Termo podložka – čo to je?

Termo podložka je známa aj ako záchranná prikrývka. Je to tenká plastová fólia. Používajú ju najmä v záchranných službách. Ako vynikajúci izolant chráni obete pred prehriatím aj pred ochladením počas záchrannej operácie alebo tesne po nej. Termo podložka stojí len niekoľko eúr. Oplatí do nej investovať aby bola vaša lekárnička kompletná. Zároveň ňou ochránite svoj domov pred teplom. To v tomto počasí rýchlo otepľuje naše príbytky.

Stačí ju správnym spôsobom preložiť cez okno. Bude odrážať slnečné lúče a v miestnosti určite pocítite úľavu.
Foto: shutterstock/Philip Kinsey

Ako použiť termo podložku na ochranu vášho domova pred teplom? Stačí ju správnym spôsobom preložiť cez okno. Bude odrážať slnečné lúče a v miestnosti určite pocítite úľavu.

Ako umiestniť termo podložku na okno?

Ak sa vám podarilo zakúpiť si termo podložku, je vhodné oboznámiť sa ako ju používať v horúcom počasí. Len tak bude správne plniť svoju funkciu. Takúto fóliu je potrebné nainštalovať na okná. Musí to ale byť z vonkajšej strany. Prečo? Pretože práve tento izolačný materiál bude účinne odrážať slnečné lúče. Takto sa sklá nebudú toľko zohrievať. Predtým musíme rámy dobre pripraviť. Odmastnite ich napríklad liehom. Tak bude dobre držať. Fóliu nastriháme na mieru nášmu oknu. Termo podložku umiestnime na rám. Prilepíme ju buď lepiacou alebo maliarskou páskou.

Predtým musíme rámy dobre pripraviť. Odmastnite ich napríklad liehom. Tak bude dobre držať.
Foto: shutterstock/Guzel.at

Dôležitá je aj strana na ktorú umiestnime termo podložku na okno. Keďže každá z nich má iné použitie. Vyrábajú sa aj v dvoch farbách. Striebornej a zlatej farbe. Na ochranu okna pred teplom by mala byť termo podložka zavesená striebornou stranou smerom von.

Ako ochrániť svoj byt pred teplom?

Termo podložka cez okná nie je jediným spôsobom. Tu je niekoľko tipov na ochranu bytu počas horúčav. Predovšetkým nechajte okná zatvorené. Otvárajte ich najlepšie večer. Vtedy je vonku znesiteľnejšie počasie. Aby sa byt trochu ochladil, odporúča sa tiež vyprať bielizeň a zavesiť ju v interiéri. To prinesie úľavu. Zároveň sa zvýši vlhkosť vzduchu. Dobrý nápad je tiež umiestniť do izieb misky s ľadovou vodou. V kúpeľni pustite studenú vodu vo vani a otvorte dvere do kúpeľne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Spôsoby, ako sa vyrovnať s horúčavou. Ako sa vyrovnať s horúčavami, ktoré sa valia z oblohy?

Nemusíte do seba pchať litre vody! Hydratujte sa dobre aj v horúčavách pomocou tohto

The post Stačí si ju kúpiť za pár eúr. Dom už nebude v horúcom počasí saunou appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie