Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačí toto jedno ovocie v dome a pavúky budú utekať ako o život

Málokto chce žiť v spoločnej domácnosti s pavúkmi, hoci sa hovorí, že prinášajú šťastie. A to máme väčšinou neškodné druhy. Čo ich priťahuje do našich domovov? Predovšetkým hmyz, ako hlavná zložka ich stravy. Ďalšími môžu byť ovocie, teplo, voda a tma. Zbaviť sa pavúka nie je žiadny problém. Nie sú to práve rýchle tvory, takže […]
Menej ako 1 min. min.

Málokto chce žiť v spoločnej domácnosti s pavúkmi, hoci sa hovorí, že prinášajú šťastie. A to máme väčšinou neškodné druhy. Čo ich priťahuje do našich domovov? Predovšetkým hmyz, ako hlavná zložka ich stravy. Ďalšími môžu byť ovocie, teplo, voda a tma.

Zbaviť sa pavúka nie je žiadny problém. Nie sú to práve rýchle tvory, takže ak ich nechceme zabiť, môžeme ich ľahko chytiť a preniesť niekam mimo nášho priestoru. Ak ich však máme v domácnosti viac a neustále nachádzame nové, musíme sa uchýliť k razantnejším metódam.

Vyčistite a voňavkujte

Vo fáze 1 dôkladne povysávajte, a to doslova od podlahy až po strop. Najväčšiu pozornosť venujte rohom, zákutiam, tmavým miestam a miestam pod nábytkom. Potom okamžite zlikvidujte obsah nádoby na prach. Akékoľvek pavučiny alebo vačky s pavúčími vajíčkami by ste mali z domu čo najskôr odstrániť.

Esenciálne oleje, ktoré sa nám zdajú také uvoľňujúce a upokojujúce, ako napríklad mäta alebo eukalyptus, majú na pavúky opačný účinok. Urobia všetko preto, aby sa im vyhli. A keďže majú čuch ukrytý v nohách, nastriekajte vôňu najmä na miesta, kde sa pohybujú. Naplňte fľašu s rozprašovačom vodou, pridajte niekoľko kvapiek oleja a postriekajte vchodové dvere, podlahu a rohy.

Do vody v rozprašovači môžete namiesto esenciálnych olejov pridať aj citrón. Pavúky neznášajú vôňu citrusov. Rovnako dobre vám urobí aj ocot. Ak ho zmiešate s vodou v pomere 1:1 a pavúka touto zmesou postriekate z rozprašovača, pravdepodobne neprežije.

Je to metóda najmä pre tých, ktorí majú z pavúkov vyslovene fóbiu. Ostatní ich môžu prikryť pohárom, pod ktorý zasunú papier, pevne ho pritlačia na sklo a pavúka uväznia. Potom ho stačí humánne vypustiť von.

Pozor na ovocie a zaobstarajte si mačku

Je dôležité utierať prach a kontrolovať misky s ovocím. Mušky, ktoré sa na nich roja, sú veľkým lákadlom pre pavúky. Utesnite všetky trhliny na parapetoch a vo dverách, kadiaľ sa môžu dostať dovnútra. Večer tiež zhasnite vonkajšie svetlá. Tie lákajú hmyz a naši osemnohí nepriatelia sa za nimi stiahnu.

A zaobstarajte si mačku. Tento malý dravec je dokonalým ekologickým odpudzovačom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie