Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stačia 3 prísady a korenie a budete sýti až po okraj. Nezopakovať tento recept je hriech

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: YouTube/@WeCookVegan). Najlepšie recepty sú často tie najjednoduchšie. Stačí len pár ingrediencií, bez zbytočného preháňania, komplikácií a zložitých krokov. Stačí strúhať, sekať a krájať, čo zvládne každý. Tento recept na rýchlu večeru zo šošovice a batátov je presne taký. Nič vás v ňom neprekvapí. No možno okrem chuti, pretože tá […]
Menej ako 1 min. min.

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: YouTube/@WeCookVegan).

Najlepšie recepty sú často tie najjednoduchšie. Stačí len pár ingrediencií, bez zbytočného preháňania, komplikácií a zložitých krokov. Stačí strúhať, sekať a krájať, čo zvládne každý. Tento recept na rýchlu večeru zo šošovice a batátov je presne taký. Nič vás v ňom neprekvapí. No možno okrem chuti, pretože tá je naozaj skvelá.

Recept na rýchlu večeru. Vezmite šošovicu, batát, niekoľko korenín a pripravte lahodnú placku.
Foto: YouTube/@WeCookVegan

Rýchla večera je snom každého, kto nerád varí alebo má na to málo času. Je možné si niečo objednať, ale potom musíte zvyčajne počítať so značnými výdavkami. Okrem toho je výber zvyčajne obmedzený na najpopulárnejšie jedlá, ako je pizza, hamburgery, sushi a kebab. Ale čo keď sa nám nechce? Čo keď si radšej dáme niečo úplne iné, čo sa nedá nikde objednať?

V takomto prípade by ste sa mohli obrátiť na tento recept, ktorý sa stal veľmi populárnym na Youtube. V skutočnosti sa pripravuje len z troch základných surovín: šošovice, batátov a rastlinného nápoja. Zvyšok sú koreniny a prísady, ktoré zvýraznia chuť pokrmu. Nižšie nájdete recept krok za krokom a video, kde je všetko predvedené. Zistíte, že na tomto recepte na rýchlu večeru naozaj nie je nič zložité a je chutný a sýty.

Recept na rýchlu večeru. Vezmite šošovicu, batát, niekoľko korenín a pripravte lahodnú placku

Ingrediencie:

200 g šošovice,

batát,

zelená časť jarnej cibuľky,

2 strúčiky cesnaku,

pohár rastlinného mlieka,

pol čajovej lyžičky kajenského korenia,

pol čajovej lyžičky talianskych byliniek,

pol čajovej lyžičky mletého cesnaku,

pol čajovej lyžičky mletej cibule,

1/4 čajovej lyžičky kurkumy,

štipka soli,

čajovú lyžičku prášku do pečiva,

paradajková omáčka,

petržlenová vňať.

Šošovica je ingrediencia, ktorá sa používa na prípravu množstva zdravých jedál.
Foto: pexels.com/MART PRODUCTION

Spôsob prípravy:

Šošovicu prepláchnite vodou v sitku. Scedíme, preložíme na hlboký tanier a zalejeme studenou vodou. Šošovicu namočte na tri hodiny.

Medzitým ošúpte batát a nastrúhajte ho. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom nastrúhaný batát. Pridajte k nemu nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky. Cesnak nakrájajte nadrobno a pridajte ho do panvice. Ochutíme: kajenským korením, soľou a zmesou talianskych byliniek. Premiešajte a zohrievajte dve až tri minúty. Preneste na hlboký tanier.

Späť k šošovici. Dôkladne ju sceďte z vody a preložte do mixéra. Rozmixujte ju do hladka spolu s pretlačeným cesnakom, cibuľou, kurkumou a soľou a pohárom rastlinného mlieka. Pridáme prášok do pečiva a ešte raz rozmixujeme.

Zmesou zalejte batáty. Premiešajte. Všetko nalejte na panvicu s rozpáleným olivovým olejom. Prikryte a zahrievajte na miernom ohni približne sedem minút. Po uplynutí tejto doby placku otočte na druhú stranu, aby bola rovnomerne a chutne opečená, a zahrievajte ju rovnaký čas. Hotový pokrm potrite paradajkovou omáčkou a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jedzte na raňajky. Vyženie z čriev nánosy a pomôže vám schudnúť

Kysnutý koláč s jahodami, ktorý vonia letom široko-ďaleko. Ešte teplý má chuť detstva

The post Stačia 3 prísady a korenie a budete sýti až po okraj. Nezopakovať tento recept je hriech appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie