Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stacks, protokol vrstvy 2 (L2), spustil aktualizáciu Nakamoto

Stacks, protokol vrstvy 2 (L2) navrhnutý na riešenie výziev škálovateľnosti Bitcoinu a na rozšírenie jeho funkcií, spustil svoju aktualizáciu Nakamoto 22. apríla 2024. Táto aktualizácia prináša významné vylepšenia pre protokol, pričom hlavným cieľom je zvýšiť rýchlosť a bezpečnosť transakcií v sieti Stacks, čo môže tiež posilniť funkčnosť Bitcoinu ako základnej vrstvy. Hlavným vylepšením je redukcia […]
Menej ako 1 min. min.

Stacks, protokol vrstvy 2 (L2) navrhnutý na riešenie výziev škálovateľnosti Bitcoinu a na rozšírenie jeho funkcií, spustil svoju aktualizáciu Nakamoto 22. apríla 2024. Táto aktualizácia prináša významné vylepšenia pre protokol, pričom hlavným cieľom je zvýšiť rýchlosť a bezpečnosť transakcií v sieti Stacks, čo môže tiež posilniť funkčnosť Bitcoinu ako základnej vrstvy.

Hlavným vylepšením je redukcia času blokov z tradičných 10-30 minút na približne päť sekúnd. Tento krok by mal zmierniť preťaženie siete Bitcoin a zabezpečiť rýchlejšie a nákladovo efektívnejšie transakcie. Muneeb Ali, spolutvorca Stacks, tvrdí, že tento upgrade môže byť kľúčovým momentom pre Bitcoin, zdôrazňujúc zvýšený záujem vývojárov o ekosystém platformy. Zvýšená rýchlosť a škálovateľnosť môže prilákať viac vývojárov, ktorí môžu vytvárať inteligentné zmluvy a ďalšie aplikácie využívajúce robustnosť infraštruktúry Bitcoinu.

Ali tiež naznačil, že inovácie ako ordinály, runy a rôzne vrstvy prispeli k opätovnému zvýšeniu záujmu o Bitcoin medzi vývojármi. Zavedenie aktualizácie Nakamoto spoločnosťou Stacks by malo viesť k širšiemu prijatiu a skúmaniu nových prípadov použitia, čím sa Bitcoin posunie ďalej od svojho pôvodného účelu digitálneho uchovávateľa hodnoty.

Okrem toho sa očakáva, že riešenia L2 môžu odomknúť viac ako 1 bilión dolárov v spiacom kapitáli v ekosystéme Bitcoinu, pretože rozširujú možnosti interakcie s kryptomenami. Stacks má v úmysle pokračovať v zavádzaní aktualizácie Nakamoto počas nasledujúceho mesiaca, pričom si kladie za cieľ posilniť svoju pozíciu ako spoľahlivá sieť pre prístup k bitcoinovej ekonomike.

Tento vývoj prichádza v čase, keď sa zaznamenal značný príliv finančných prostriedkov do projektov L2 založených na Bitcoine, čo naznačuje rastúci záujem o rozšírené možnosti a aplikácie spojené s ekosystémom Bitcoin. Stacks týmto krokom zdôrazňuje, že Bitcoin môže byť nielen stabilným uchovávateľom hodnoty, ale aj robustným základom pre širší rad aplikácií a inovácií.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Stacks, protokol vrstvy 2 (L2), spustil aktualizáciu Nakamoto je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie