Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stanjura: Přesunout peníze z obrany nemůžeme, je to nezákonné. Výmluvy, nařkla ho Schillerová

„Podle mého názoru by se nemuselo takovým razantním způsobem navyšovat výdaje na obranu. Místo toho bychom mohli využít peníze ve školství,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS Berkovcová. ČTĚTE TAKÉ: Piráti jsou hrází proti konzervativcům a extremistům, říká Kolaja. Fandí nám i starší generace Stanjura však s tímto návrhem nesouhlasil. „Musím se usmívat, protože postupujeme podle […]
Menej ako 1 min. min.

„Podle mého názoru by se nemuselo takovým razantním způsobem navyšovat výdaje na obranu. Místo toho bychom mohli využít peníze ve školství,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS Berkovcová.

ČTĚTE TAKÉ: Piráti jsou hrází proti konzervativcům a extremistům, říká Kolaja. Fandí nám i starší generace

Stanjura však s tímto návrhem nesouhlasil. „Musím se usmívat, protože postupujeme podle zákona, který jsme schválili v tomto volebním období, a který říká, že dvě procenta státního rozpočtu mají být výdaje na obranu. Hlasovala pro to většina klubu hnutí ANO,“ poznamenal s tím, že daná procenta jsou spodní hranicí.

Schillerová však tato slova považuje za výmluvy. „Pan Stanjura mluví jako referent odboru státního rozpočtu a ministerstva financí, nikoliv jako zodpovědný ministr,“ uvedla a dodala, že vláda porušila více zákonů, například že pedagogičtí pracovníci mají dostat 130 procent průměrné mzdy. „Absolutně to nebylo dodrženo, takže někde se zákon porušit může a někde se zákon porušit nemůže?“ tázala se stínová ministryně financí.

Podle Schillerové je hlavní chybou Stanjury to, že rezignoval na boj s šedou ekonomikou a nevyužívá možnosti získat příjmy do státního rozpočtu.

Reakci Aleny Schillerové si můžete poslechnout zde:

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie