Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Starosta Kyjeva Kličko vyzval spojencov Ukrajiny na ďalšie dodávky zbraní

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko vo štvrtok večer naliehavo vyzval spojencov Ukrajiny na ďalšie dodávky zbraní v záujme odrazenia zintenzívnených ruských útokov, informuje agentúra DPA. “Toto je vojna zdrojov, a preto potrebujeme podporu našich partnerov,” uviedol Kličko vo vysielaní nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF s tým, že Ukrajina urgentne potrebuje viac systémov protivzdušnej obrany. “Nemáme ich dosť,” podotkol […]
Menej ako 1 min. min.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko vo štvrtok večer naliehavo vyzval spojencov Ukrajiny na ďalšie dodávky zbraní v záujme odrazenia zintenzívnených ruských útokov, informuje agentúra DPA.

“Toto je vojna zdrojov, a preto potrebujeme podporu našich partnerov,” uviedol Kličko vo vysielaní nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF s tým, že Ukrajina urgentne potrebuje viac systémov protivzdušnej obrany.

“Nemáme ich dosť,” podotkol s tým, že dochádza ku každodenným útokom a Rusi ničia infraštruktúru Ukrajiny. “Toto nie je vojna, ale terorizmus,” podotkol.

Ruský prezident Vladimir Putin začal vypaľovať krajinu, aby tu ľudia už ďalej nemohli žiť, pretože život bez elektriny a vody nie je možný,” uviedol ďalej pre ZDF Kličko.

Ruskí výsadkári dobývajú veľký vodný kanál. Stavalo ho 20-tisíc komsomolcov

Ako ďalej dodal, Ukrajina bojuje aj za svojich spojencov. Len v Kyjeve je pritom podľa neho rozmiestnených viac systémov protivzdušnej obrany než kdekoľvek inde v krajine. V hlavnom meste Ukrajiny bolo zničených viac než 800 budov a o život prišlo 200 civilistov, zdôraznil.

Na dodanie ďalších zbraní zo Západu na odrazenie ruských náletov predtým vyzval aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, pripomína DPA.

Ruské raketové útoky v uplynulých týždňoch zničili viacero tepelných elektrární i elektrických vedení na Ukrajine, pripomína DPA. Obzvlášť intenzívnemu ruskému bombardovaniu je vystavená Charkovská oblasť na východe Ukrajiny pri hraniciach s Ruskom.

Kličko dodal, že v súčasnosti nevidí šancu na vyjednávanie medzi Ukrajinou a ruským agresorom. Moskva sa podľa neho “napínaním svalov” pokúša prinútiť jeho krajinu, aby si sadla za rokovací stôl a pristúpila na kompromisy. Diplomatické riešenie však podľa Klička aktuálne nie je možné a jedinou možnosťou je vytrvať v boji.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie