Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Starostovia obcí povodia Bodrogu vyhlásili po intenzívnych zrážkach povodňové aktivity. Zaplavené sú dvory aj areál materskej školy

Primátor mesta Vranov nad Topľou vyhlásil III. stupeň povodňovej aktivity na území mesta, kde vplyvom intenzívnych zrážok a následného povrchového odtoku zaplavilo cestné komunikácie v meste.
Menej ako 1 min. min.

5.6.2024 (SITA.sk) – Desiatky pracovníkov Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) sú aktuálne v teréne v súvislosti s výdatnou zrážkou činnosťou, ktorá sa od utorka prejavila na hladinách vodných tokov v povodí Bodrogu. Starostovia obcí v okresoch Vranov nad Topľou a Bardejov vyhlásili vo svojich obciach druhé a tretie stupne povodňovej aktivity.

Ako agentúru SITA informoval hovorca SVP Marián Bocák, vzhľadom na zvýšené hladiny na tokoch nie je možné v súčasnosti zistiť rozsah povodňových zabezpečovacích prác ani výšku povodňových škôd.

Prebieha nepretržitá hliadkovacia činnosť

„Aktuálne je v pohotovosti 36 pracovníkov podniku, ktorí vykonávajú nepretržitú hliadkovaciu činnosť a v prípade potreby sú pripravení zasiahnuť,“ skonštatoval Bocák.

Ako ďalej informoval, v obci Kamenná Poruba (okres Vranov nad Topľou) vyhlásil starosta III. stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch Rakovec a prítokoch v katastrálnom území obce, kde voda zaplavila štátnu cestu, chodníky, dvory a pivnice rodinných domov.

Starosta obce Davidov (okres Vranov nad Topľou) vyhlásil II. stupeň povodňovej aktivity po tom, čo vplyvom intenzívnych zrážok zaplavilo cesty. Stekajúcou povrchovou vodou sú zaplavené aj dvory rodinných domov.

„K vyliatiu vodných tokov Olšavy a prítokoch v obci nedochádza,“ dodal Bocák.

Zaplavené cestné komunikácie

Primátor mesta Vranov nad Topľou vyhlásil III. stupeň povodňovej aktivity na území mesta, kde vplyvom intenzívnych zrážok a následného povrchového odtoku zaplavilo cestné komunikácie v meste.

„K vyliatiu Tople a prítokov na území mesta nedochádza,“ informovala Bocák. V Slovenskej Kajni (okres Vranov nad Topľou) vyhlásil starosta II. stupeň povodňovej aktivity na vodnom toku Kvakovský potok a prítokoch na území obce. V obci čiastočne zaplavilo areál materskej školy.

Vyliatie vody z koryta nie je pozorované

Starostka obce Malcov (okres Bardejov) vyhlásila II. stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch Večný potok a Veľký Rybný potok a prítokoch. Rovnaký stupeň vyhlásil aj starosta obce Koprivnica (okres Bardejov) na toku Koprivnička a prítokoch v katastrálnom území obce. Vplyvom pretrvávajúcej zrážkovej činnosti stúpajú na tokoch v týchto obciach vodné hladiny, vyliatie vody z koryta ale nie je pozorované.

Starosta obce Livov (okres Bardejov) odvolal III. a ponechal II. stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch v katastrálnom území obce.

„Situácia na vodných tokoch v obci sa stabilizovala, dochádza k poklesom vodných hladín. Práce na prítokoch Tople v obci prebiehajú pod koordináciou starostu obce, respektíve správcu vodných tokov – štátneho podniku Lesy SR,“ doplnil Bocák s tým, že vyhlásené stupne sa môžu počas dňa meniť.

Viac k témam: Bardejov, hovorca SVP, Povodňová aktivita, povodňová situácia, Vranov nad Topľou
Zdroj: SITA.sk – Starostovia obcí povodia Bodrogu vyhlásili po intenzívnych zrážkach povodňové aktivity. Zaplavené sú dvory aj areál materskej školy © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie