Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Štát je pripravený súťažiť ďalšiu časť obchvatu Košíc. Na južnej autostráde hlási aj inú prioritu

R2 by mala byť v budúcnosti našou najdlhšou rýchlostnou cestou. Pôvodne bola nakreslená ako súčasť D1 a mala spojiť Prahu s Michalovcami. V aktuálnych plánoch už figuruje ako komunikácia, ktorá pretne celú republiku, začne sa pri Trenčíne a ťahať sa bude cez Zvolen až do Košíc. Prevažná časť cesty zatiaľ existuje len na papieri. Na východnom konci […]
Menej ako 1 min. min.

R2 by mala byť v budúcnosti našou najdlhšou rýchlostnou cestou. Pôvodne bola nakreslená ako súčasť D1 a mala spojiť Prahu s Michalovcami. V aktuálnych plánoch už figuruje ako komunikácia, ktorá pretne celú republiku, začne sa pri Trenčíne a ťahať sa bude cez Zvolen až do Košíc. Prevažná časť cesty zatiaľ existuje len na papieri. Na východnom konci by sa však práce mohli čoskoro rozhýbať na ďalšom úseku. 

Ide o druhú časť obchvatu Košíc, ktorá bude viesť popri oceliarňach U. S. Steel. Zatiaľ čo prvý úsek so 14 kilometrami by sa mal dokončiť v budúcom roku, tender na ten druhý, s polovičnou dĺžkou, je tiež predo dvermi. Diaľničiari v minulosti avizovali, že ho chcú vyhlásiť v roku 2024. 

Pretne kúpele či mesto? Jedna z kľúčových slovenských diaľnic rozdelila dvoch ministrov

Nateraz by na to malo byť všetko pripravené. „V rámci prípravy projektu máme právoplatné územné rozhodnutie, dokumentáciu k stavebnému povoleniu aj dokumentáciu k ponuke a pripravujeme sa na podanie žiadosti na stavebné povolenie a zároveň všetky podklady potrebné na začatie verejnej súťaže na zhotoviteľa,“ odkazujú diaľničiari s tým, že aj majetkovoprávne vyrovnanie s vlastníkmi pozemkov je takmer kompletné.

Pripomienkovali aj oceliari

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 72% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie