Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Štát sa zbavuje majetku. V ponuke je aj rodinný dom za menej ako 5 000 eur

Štát vlastní rozsiahle množstvo majetku, vrátane hnuteľného a nehnuteľného. Ak ho však už nepotrebuje, začne sa ho postupne zbavovať. O týchto predajoch sa môžete dozvedieť prostredníctvom Registra ponúkaného majetku štátu. Tieto ponuky na spomínanom portáli však bývajú často celkom neprehľadné, preto sme sa rozhodli rozlúštiť ich namiesto vás. Pozreli sme sa na aktuálnu ponuku majetku […]
Menej ako 1 min. min.

Štát vlastní rozsiahle množstvo majetku, vrátane hnuteľného a nehnuteľného. Ak ho však už nepotrebuje, začne sa ho postupne zbavovať. O týchto predajoch sa môžete dozvedieť prostredníctvom Registra ponúkaného majetku štátu.

Tieto ponuky na spomínanom portáli však bývajú často celkom neprehľadné, preto sme sa rozhodli rozlúštiť ich namiesto vás. Pozreli sme sa na aktuálnu ponuku majetku štátu a vybrali z nej najzaujímavejšie položky.

Štát sa zbavuje majetku za zlomok ceny

Ako prvý na nás vyskočil inzerát s ponukou predaja rodinného domu aj s pozemkom v obci Čertižné na severovýchode Slovenska. Táto obec sa v posledných rokoch stretla so značným odlivom obyvateľstva, čomu zodpovedajú aj ceny nehnuteľností v danej lokalite.

Tento rodinný dom ponúka štát na predaj iba za 14 850 eur. Nejde o prvý pokus o predaj, prednedávnom ho predávali za 16 500 eur.

Lákavá ponuka

To však nie je najnižšia cenová ponuka za rodinný dom, akú v registri nájdete. Ďalší dom môžete odkúpiť za 4 280 eur. Dom sa nachádza na Malej krivej ulici v obci Strekov, okres Nové Zámky.

Tento dom je súčasťou pozemku, kde majetkový podiel predstavuje 1/2. Celková výmera pozemku je 522 m². Zahŕňa zastavanú plochu a nádvorie.

Dom sa predáva prostredníctvom elektronickej aukcie, ktorú vyhlásil Okresný úrad Nitra. Zábezpeka pre účasť v aukcii je stanovená na 400 eur a finančné prostriedky musia byť pripísané na špecifikovaný účet do konca lehoty na doručovanie cenových ponúk, ktorá končí 21. mája 2024.

Nehnuteľnosť v Poltári za necelých 23 000 eur

Okresný úrad Banská Bystrica vyhlasuje elektronickú aukciu na predaj prebytočného nehnuteľného majetku štátu, ktorý sa nachádza v obci Poltár na Podhorskej ulici.

Záujemcovia môžu doručiť svoje cenové ponuky v zalepenej obálke od 27. apríla 2024 až do 28. mája 2024. Predkladanie ponúk musí spĺňať náležitosti stanovené zákonom, vrátane uvedenia účelu využitia majetku a ponúkanej ceny vyjadrenej v pevnej sume v mene EURO.

Cena nehnuteľnosti

Zábezpeka na účasť v aukcii je stanovená na sumu 2 000 eur a má byť uhradená na účet Štátnej pokladnice. Predloženie zábezpeky je podmienkou pre účasť v aukcii. Primeraná cena za nehnuteľnosť je 22 770 eur.

 

Správca nehnuteľnosti má právo odstúpiť od ponuky alebo zrušiť aukciu podľa vlastného uváženia. Všetci záujemcovia, ktorí splnili podmienky a doručili svoje ponuky v stanovenej lehote, obdržia informácie o aukcii aspoň 5 dní pred jej začiatkom.

Dom s letnou kuchyňou a vlastnou studňou

The post Štát sa zbavuje majetku. V ponuke je aj rodinný dom za menej ako 5 000 eur appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie