Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Štát sľúbil milióny, ľudia sa cítia oklamaní. Za Sulíka to bolo o rýchlych prstoch, so Sakovou systém zamrzol

„Zákazníci sa informujú dennodenne. Vypisujem na ministerstvo každý týždeň. Ešte nikdy nikto neodpísal,“ opisuje situáciu Vladimír Trachta, konateľ firmy DoMaR Solar. Eseročka zo Žiaru nad Hronom patrí medzi tisícku domácich firiem, ktoré inštalujú ekologické zdroje v štátnej schéme Zelená domácnostiam.  Vďaka nej sa domácnosti môžu dostať k dotáciám na solárne panely či tepelné čerpadlá. Technológie patria medzi finančne náročnejšie […]
Menej ako 1 min. min.

„Zákazníci sa informujú dennodenne. Vypisujem na ministerstvo každý týždeň. Ešte nikdy nikto neodpísal,“ opisuje situáciu Vladimír Trachta, konateľ firmy DoMaR Solar. Eseročka zo Žiaru nad Hronom patrí medzi tisícku domácich firiem, ktoré inštalujú ekologické zdroje v štátnej schéme Zelená domácnostiam. 

Vďaka nej sa domácnosti môžu dostať k dotáciám na solárne panely či tepelné čerpadlá. Technológie patria medzi finančne náročnejšie a štát cez túto schému odbremeňuje rozpočty rodín.

V čase energetickej krízy, keď sa Slovensko snaží znižovať dosahy ruských energií, ide o potrebnú podporu. Pred vojnou na Ukrajine sme patrili medzi najviac závislé krajiny od ruských produktov.

Platí, že energie, ktoré si vieme vyrobiť doma, nemusíme doviezť zo zahraničia.

No tu sa dobré správy končia. Asociácia fotovoltického priemyslu upozornila, že štát ešte nezačal preplácať poukážky na inštalácie od konca októbra 2023. 

P…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie